TÜBİTAK başarılı öğrencilere aylık 4000 TL burs verecek! 2021 YKS sınavında ilk 25 bine giren...

TÜBİTAK, YKS'de başarılı olan öğrencilere eğitim bursu vermeye hazırlanıyor. Üniversite sınavına katılan ve belli bölümleri tercih edecek öğrenciler yurt içindeki bölümlere kayıt yaptırmaları durumunda aylık 4000 TL'ye kadar burstan yararlanabilecek. Başvuru şartları ve tarihler TÜBİTAK tarafından açıklandı. İşte TÜBİTAK bursu nedir, başvuru nasıl yapılır? sorusunun yanıtları...

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2021 17:38 GÜNCELLEME 16.08.2021 17:38 EĞİTİM ÖĞRETİM
TÜBİTAK başarılı öğrencilere aylık 4000 TL burs verecek! 2021 YKS sınavında ilk 25 bine giren...

Her yıl düzenlenen üniversite sınavının ardından başarılı olan öğrencilere çeşitli özel ve devlet kurumları tarafından burs imkanı sağlanıyor. TÜBİTAK resmi internet sitesinden yayınlanan metinde öğrencilerin kariyer hedeflerini daha sağlamlaştırması ve eğitim hayatlarında yardımcı olmasına olanak sağlamak amacıyla burs verileceği duyuruldu. Verilecek burstan faydalanabilmek için Temel Yeterlilik Testinde alınan başarı sıralaması belirleyici olacak. ÖSYM YKS tercih işlemlerinin 3-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından TÜBİTAK tarafından belirlenen bölümleri tercih eden adaylar burstan yararlanacak. Peki 2021 TÜBİTAK burs başvuru nasıl yapılır? İşte TÜBİTAK bursu başvuru tarihleri...

TÜBİTAK Bursu Başvuruları Ne Zaman?

Bursa başvuru yapacak adayların gerekli başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada öğrencilerin TYT puan türünden ilk 25.000'e girerek aşağıdaki bölümlere kayıt yaptıran adaylar başvuru yapabilecek.

Lisans Burs Programı kapsamında verilecek eğitim yardımı  başvuruları 25 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında alınacak. Başvurular ebideb.tubitak.gov.tr üzerinden alınırken adaylar sisteme giriş yaparak sol bölümde bulunan "Başvurularım" kısmından gerekli bilgilere ulaşabilir.

Sayısal Bölümler

Matematik

Fizik 

Kimya

Biyoloji

Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Eşit Ağırlık ve Sözel Bölümler

Türk Dili ve Edebiyatı 

Felsefe

Tarih

Coğrafya

Sosyoloji

Antropoloji

Arkeoloji

Sanat Tarihi

Arkeoloji ve Sanat Tarihi

İlahiyat

Hangi Durumlarda TÜBİTAK Bursu Kesilir?

TÜBİTAK bursunun devam edebilmesi için öğrenci olunan üniversitenin not sistemi esas olmak üzere genel not ortalamasının  4 üzerinden en az 2.5 veya 65/100 olması gerekmektedir. Genel not ortalaması bu sınırın altında kalması durumunda not ortalaması şartı sağlanana kadar burs durdurulur.