Okullar ne zaman açılacak? Kabine Toplantısı'nda yüz yüze eğitim kararı! MEB’den 81 ile yazı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında bugün toplanacak Kabine toplantısı sonrası okulların hangi şartlarda kaç gün açık olacağı belli olacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılında okullarda alınacak tedbir ve uygulamalara ilişkin açıklamalar gelmeye başladı. Birinci dönem 5 gün boyunca yüz yüze eğitime geçilmesi için çalışmalar sürüyor. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte Eğitim öğretime hazırlık konulu genelgenin detayları…
ABONE OLMilli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim hazırlık çalışmaları konulu resmi genelgeyi 81 İl Müdürlüğüne gönderdi. Pandemi şartlarında okulların nasıl açılacağına dair detaylar belirlendi. Sınıflarda, kantin, kütüphane gibi ortak kullanım alanlarında ve teneffüslerde öğrencilerde temasın en aza indirilmesi için önlemler alınacak. Öğrenciler, öğretmenler ve okulda çalışan görevliler düşünülerek her alanda koronavirüs riski sıfıra indirilmeye çalışılacak. Yeni MEB Bakanı Mahmut Özer, okulların zamanında açılması için kararlı olduğunu daha önce yaptığı açıklamalarda ifade etmişti. Yangın, sel gibi felaketlerin ardından uzun zamandır toplanamayan Kabine bugün düzenlenecekti. Ancak son gelen bilgilere göre toplantı ileri bir tarihe ertelendi. Tarihi henüz belirlenmeyen Toplantının ana gündem maddesi Eylül ayında başlaması hedeflenen yüz yüze eğitim olacak. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte İlkokul, ortaokul ve liselerin açılma tarihi!
Okullar Ne Zaman Açılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimini daha önce ilan etti. 18 milyon öğrenci ile birlikte yaz tatilinin sona ereceği tarihi bekleyen veli ve öğretmenler için okulların açılma tarihi 6 Eylül 2021 olarak belirlendi. Ancak vaka sayılarında yaşanan artışın ardından gündeme gelen uzaktan eğitim konusu tartışmalara sebep olmuştu. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların tam zamanında açılabilmesi için harekete geçti.
81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine 2021-2022 Eğitim Öğretime Hazırlık Çalışmaları konulu resmi yazı gönderildi. Yazının ana konusunda okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi talebinde bulunuldu. Ayrıca yüz yüze eğitime geçilmeden öğrencilerin bulunduğu sınıf, kantin, kütüphane ve diğer ortak kullanım alanlarında alınacak önlemlerde belirlendi.
Kabine Toplantısında Yüz Yüze Eğitim Görüşülecek!
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin bu hassas dönemi en az hasarlı şekilde atlatabilmek adına koordinasyonlu çalışıyor. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, yüz yüze eğitimden vazgeçmenin mümkün olmadığını ifade ederek okulların zamanında açılacağı mesajını verdi.
Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen Bilim Kurulu’nda okullarda alınacak tedbirlerde gündeme geldi. Kabine Toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, diğer bakanlara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eğitim öğretimin başlamasına ilişkin detaylı bir sunum yapacak. Kabine toplantısının bugün düzenlenmesi bekleniyor.
Katıldığı canlı yayında okulları açmayı planladıklarını belirten Erdoğan, "Yüz yüze eğitimi başlatacağız ve yavrularımız öğretmenleri ile çalışmaya başlayacaklar." dedi.
Yeni atanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de yüz yüze eğitim konusundaki planlarına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor.
Yüz Yüze Eğitim Haftada Kaç Gün Yapılacak?
Yüz yüze eğitime ilişkin tüm detaylar önümüzdeki günlerde yapılacak Kabine Toplantısının ardından açıklığa kavuşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yapacağı konuşmada bu detayları açıklaması bekleniyor. Aşı çalışmalarının hız kazanması ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrencilerin büyük bir kısmının uzaktan eğitimle dönemi tamamlaması nedeniyle yüz yüze eğitimin haftada 5 gün tam zamanlı verilmesi bekleniyor. Geride bıraktığımız yılda olduğu gibi bazı kademeler değil İlkokul, ortaokul ve liselerin tüm sınıflarının yüz yüze eğitime geçmesi bekleniyor. Okullarda vaka sayısının en düşük seviyede tutulması için alınacak önlemler belirlendi. İşte okullarda alınacak tedbirlerden bazıları;
Yeni Milli Eğitim Bakanı Okulların Açılması Konusunda Kararlı!
Ziya Selçuk’un ardından görevi devralan Mahmut Özer, Sağlık Bakanlığının yanı sıra diğer yetkililer ile görüşmelerini sürdürüyor. Kendisi ile görüşen milletvekillerine okulların zamanında açılması konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Mahmut Özer, okulların nasıl açılabileceğine ilişkin çalışmalar yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, vaka sayısında öngörülemeyen bir artış yaşanması durumunda ikinci bir plan hazırlığını da cepte tutuyor. Bu planlamalar okulların açılması beklenen 6 Eylül’e kadar detaylandırılacak.
Öğretmenler ve İlkokula Yeni Başlayan Minikler Dönemi Erken Açıyor!
Milli Eğitim Bakanlığı, dönem planlanması ve eğitim öğretimin veriliş şekline ilişkin planlama ve düzenlemeler yapılması için öğretmen seminerleri düzenliyor. Yayınlanan takvime göre yeni eğitim öğretim yılı başlamadan Öğretmen seminerleri 31 Ağustos’ta başlayacak. Düzenlenen seminerlerde bu dönem verilecek eğitimin niteliğini artırmak, güncellenen konular ve programlar hakkında öğretmenlerin bilgilendirmek ve öğrenci ile velilerin etkileşimini güçlendirmek amacıyla tecrübe paylaşımı yapılacak.
İlkokula yeni başlayacak miniklerin, öğretmenleriyle, okuluyla ve arkadaşlarıyla daha rahat bir ortamda konuşabilmeleri için uyum eğitimleri verilecek. Bu eğitimlerde öğrencilere rehber öğretmenler eşlik ederken güncel takvime göre uyum eğitimleri 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ilişkin çalışma takvimini yayınladı. İşte ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili tarihleri;
31 Ağustos Öğretmen Seminerleri Başlayacak.
31 Ağustos-3 Eylül İlkokul Öğrencilerine Uyum Eğitimi Verilecek.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönemi 6 Eylül’de Başlayacak.
İlk ara tatil 15-19 Kasım tarihleri arasında Gerçekleştirilecek.
Yarıyıl tatili (Sömestr) 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Yapılacak.
İkinci Dönem 7 Şubat tarihinde Başlayacak.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 17 Haziran’da Sona Erecek.