YKS tercih sonuçları 2021 açıklandı mı? 30 Ağustos ÖSYM (AİS) Sonuç Açıklama Sistemi sorgulama yapma!

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yerleştirme ve kontrollerin yapıldığını sonuçların bu hafta içerisinde açıklanacağı bilgisini paylaşmıştı. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte üniversite yerleştirme sonuçlarını ÖSYM Sonuç Açıklama Sisteminden öğrenilebilecek. Peki 2021 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2021 14:06 GÜNCELLEME 30.08.2021 14:06 EĞİTİM ÖĞRETİM
YKS tercih sonuçları 2021 açıklandı mı? 30 Ağustos ÖSYM (AİS) Sonuç Açıklama Sistemi sorgulama yapma!

YKS tercih sonuçları için milyonlarca öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'den yapılacak açıklamaya kilitlenmiş durumda. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sonuçların bu hafta içerisinde ilan edileceğini duyurmuştu. Tercih listelerinde eğitim almak istedikleri şehirleri ve bölümleri belirleyen adaylar heyecanlı bir şekilde sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sonuçlar her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden duyurulacak. Adaylar yerleştikleri kurumları sonuç ekranından görüntülerken aynı zamanda üniversitenin  kayıt tarihi ve adreslerini de bu ekrandan ulaşacak. Peki 30 Ağustos 2021 YKS sonuçları açıklandı mı? İşte YKS tercih sonuçları tarihi...

YKS Sonuçları Bugün (30 Ağustos) Açıklanacak Mı?

30 Ağustos resmi tatil olduğundan özel ve devlet kurumları bugün çalışmıyor. Dolayısıyla YKS tercih sonuçlarının bugün açıklanması beklenmiyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter hesabından yaptığı açıklamada " Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Üniversite yerleştirme sonuçları 2021 ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sonuçlara erişim sağlanacak. Pazartesi günü 30 Ağustos resmi tatil olduğundan sonuçların en erken Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Sizde sonuçlar açıklandığında aşağıda bulunan adres üzerinden direkt olarak sorgulama yapabilirsiniz.

2021-YKS Yerleştirme Sonuçlarını Sorgulamak İçin Tıklayınız!

YÖK Başkanı Açıkladı! Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Başlıyor...

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada 2021-2022 eğitim yılında Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumların uyarılarını dikkate alarak üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı bilgisi paylaştı. Koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de kullanılmaya devam edileceğinin altını çizen Özvar "  Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. " dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 13 Eylül itibariyle akademik takvimin başlayacağını söylemişti.

 

2021 Üniversite Kayıtları Ne Zaman? 

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre, yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversitelerde 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise üniversitelerin resmi sitelerinden 4-8 Eylül 2021'de alınacak. Elektronik olarak kayıt yaptıran adaylar üniversiteler tarafından talep edilen belgeleri e-Devlet aracılığıyla sisteme yükleyecek.

YÖK'ten Boş Kalacak Kontenjanlar İçin Kritik Hamle!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ve kayıtların sona ermesiyle  birlikte ek yerleştirme için ÖSYM kılavuz yayınlayacak. Kılavuz ile birlikte üniversitelerde boş kontenjanlar belirlenecek ve Yükseköğretim Kurulu'na ilan edilecek. YÖK bu yıl aldığı karar ile iki ek yerleştirme yapılması kararını aldı. Merkezi ve ek yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanların doldurulması için TYT puanı en az 140, AYT ve YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapacak.