Üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?

Okullar ve üniversiteler hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Bütün illerde yarıyıl tatili, 20 Şubat tarihine kadar uzatılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerin KYK yurtlarında yaza kadar konaklayabileceği bilgisini verdi. YÖK, üniversiteler hakkında karar aldı. Peki üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2023 09:21 GÜNCELLEME 16.02.2023 09:23 EĞİTİM ÖĞRETİM
Üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?

Üniversitede okuyan öğrenciler, sınavlar online mı olacak diye merak ediyor. Deprem sebebiyle YÖK üniversiteler hakkında karar aldı. Ülkedeki bütün üniversiteleri ilgilendiren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?

ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

YÖK tarafından alınan karar ile tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği bilgisi verildi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile üniversitelerin yaz mevsimine kadar tatil edildiği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler." ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÜNİVERSİTE AÇIKLAMASI

Tüm ülkeyi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da açıklama yaptı. Üniversiteler için konuşan Erdoğan, Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Türkiye genelindeki tüm KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz." dedi.

ÜNİVERSİTE SINAVLARI ONLINE MI OLACAK 2023?

Alınan karar sonrasında üniversiteler eğitimine yaz dönemine kadar uzaktan devam edecek. Bu anlamda üniversite vize ve final sınavları online olarak gerçekleştirilecek.