KYK yurt yedek sırası ne demek? Yurt yedek sırasında kalınca ne yapılmalı?

2024-2025 eğitim yılı için KYK yurt başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı. Adaylar başvuru sonuçlarını öğrendikten sonra KYK yurt yedek sırasının ne olduğunu ve KYK yurt yedek sırasında kalan öğrencilerin ne yapması gerektiğini arama motorlarında araştırıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2024 13:06 GÜNCELLEME 05.09.2024 17:10 EĞİTİM ÖĞRETİM
KYK yurt yedek sırası ne demek? Yurt yedek sırasında kalınca ne yapılmalı?

KYK yurt yedek sırası ne demek? sorusu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt sonuçlarının açıklanması ardından gündeme geldi. Öğrenciler e-Devlet platformundan KYK yurt sonuçlarını öğrenecek. Peki, Yurt yedek sırasında kalınca ne yapılmalı?

KYK YURT YEDEK SIRASI NE DEMEK?

KYK yurt başvuru sonuçları ekranında gözüken yedek sırası, öğrencilerin asıl listeye alınmadıkları, fakat belirli bir sıralamaya göre yurtlara yerleştirilebilecekleri anlamına gelmektedir. 

Yedek sırası, boş kontenjanlar oluştuğu zaman, listedeki yedek öğrencilerin sıralarına göre yurtlara yerleşeceği anlamına gelir.

YURT YEDEK SIRASINDA KALINCA NE YAPILMALI?

Bakanlık tarafından belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçlar https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden takip edilecektir.

KYK YURT YEDEK SIRASI NE ZAMAN ÇIKAR?

KYK yurtlarında yedek sırasında bulunan öğrencilerin yerleştirme işlemleri, belirlenen günlerde yapılmaktadır. 

Yedek listesine göre öğrenciler aşamalı olarak yerleştirilecek, fakat yedek sırasının ne kadar sürede sonuçlanacağı kesin bir tarih ile belirlenmiyor.

Yerleştirmeler genellikle yurt kontenjanındaki değişikliklere bağlı olarak güncellenmektedir.