Ders saatleri kısalacak mı? Haftalık ders saatleri değişecek mi, kaç dakika olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2025 eğitim öğretim döneminin 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılmasına sayılı günlere kala haftalık ders saatlerine yönelik açıklama yaptı. Matematik ve fen bilgisi dersinin saatlerinin kısalıp kısalmayacağı merak konusu oldu. Peki, Ders saatleri kısalacak mı? Haftalık ders saatleri değişecek mi, kaç dakika olacak?

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2024 16:58 GÜNCELLEME 06.09.2024 16:59 EĞİTİM ÖĞRETİM
Ders saatleri kısalacak mı? Haftalık ders saatleri değişecek mi, kaç dakika olacak?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, gazetecilerin sorularını cevapladı. Matematik ve fen bilgisi dersinin saatlerinin kısalıp kısalmayacağı merak konusu olurken Bakan Tekin, ders saatleri ile ilgili detaylar verdi. Peki, Ders saatleri kısalacak mı? Haftalık ders saatleri değişecek mi, kaç dakika olacak?

DERS SAATLERİ KISALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin ders saatlerinin kısalıp kısalmayacağı hakkında konuşma yaptı. 2024-2025 yeni müfredatta matematik ve fen bilgisi dersinin saatlerinin kısalacağına yönelik soruya Bakan Tekin şu şekilde cevapladı:

“Matematik ve fen bilgisi derslerinin saatleri mesleki ve teknik eğitimde azaltılmış olabilir çünkü orada başka bir durum söz konusu. Ancak müfredat çalışmamızda haftalık ders saatleriyle ilgili hiçbir önerme ve değişiklik yok. Bu bir müfredat çalışması. Haftalık ders saati çalışması değil. Burada herhangi bir dersin haftalık saatini artırmak ya da azaltmak gibi bir durum söz konusu değil. Ben bu önyargılı bakışa itiraz ediyorum.” dedi.

4 YENİ OKUL MODELİ GELİYOR

Yeni eğitim öğretim yılında 4 yeni okul modelinin geleceğini belirten Bakan Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz. Ve bu uygulamayı sizlerin desteğiyle yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu okul modellerinin temel dinamikleri sektörel iş birliklerini gerektirmektedir. Bu kapsamda okullarımızda ayrıca ‘Ahilik Kültürü ve 14 Girişimcilik’ dersini de okutacağız. Bunlar dışında da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını giderecek her türlü öneriye de açık olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim” açıklamasında bulundu.

EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ 2024-2025

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla birlikte yayımlanan '2024-2025 eğitim ve öğretim yılı çalışma takvimi' genelgesine göre okullar 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılacak. Öğretmenlerin mesleki çalışmları 2 Eylül Pazartesi günü başladı.

Takvime göre okulların birinci dönem 9 Eylül'de başlarken 17 Ocak 2024'te birinci dönem sona erecek. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıa başlayacak olan öğrenciler için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri olacak.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Birinci dönemin ara tatili 11-15 Kasım arasında olacak. 

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025'te başlayıp 31 Ocak 2025'e kadar devam edecek.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İkinci dönem, 3 Şubat 2025 tarihinde başlayacak ve 20 Haziran 2024 Cuma günü son bulacak.

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ HANGİ TARİHTE?

İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025'te başlayacak, 5 Nisan 2025'e kadar devam edecek.