KYK bursu nereye, hangi karta, hesaba yatıyor? KYK bursu ne zaman hesaplara aktarılacak 2024?

KYK burs ve kredi başvuruları (8 Ekim 2024) bugün itibariyle başladı. e-devlet GSB başvuru sayfasından ödemeyi alan adaylar burs ödemesinin ne zaman, hangi karta, hesaba yatacağını araştırıyor. KYK bursları, öğrencilere maddi destek sunularak eğitim öğretim hayatları kolaylaşıyor. Peki, KYK bursu nereye, hangi karta, hesaba yatıyor? KYK bursu ne zaman hesaplara aktarılacak 2024?

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 16:39 GÜNCELLEME 08.10.2024 16:54 EĞİTİM ÖĞRETİM
KYK bursu nereye, hangi karta, hesaba yatıyor? KYK bursu ne zaman hesaplara aktarılacak 2024?

2024-2025 eğitim öğretim yılında KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere sağlanan bursların nereye, hangi karta, hesaba yatacağı merak ediliyor. Peki, KYK bursu ne zaman hesaplara aktarılacak 2024?

KYK BURSU NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK 2024?

Burs/kredi başvurularının yapılmasından sonra binlerce öğrencinin heyecanla merak ettiği ödeme tarihleri internette sorgulanıyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden ilk defa burs/kredi alacak olan öğrencilere ödeme tarihleri şimdilik açıklanmadı. Fakat geçtiğimiz yıl alınan başvurulara göre bu yıl yatacak olan ödemelerin 15-30 Kasım tarihlerinde hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiği vakit haberimizi güncelleyeceğiz.

KYK BURSU NEREYE, HANGİ KARTA, HESABA YATIYOR?

KYK burs ve kredi ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla öğrenci hesaplarına yatırılmaktadır. Öğrenciler yatan bursları ise Ziraat Genç Bank Kart aracılığıyla ATM’lerden kolayca çekebilir.

Öğrenciler hesaplarına yatırılan parayı Ziraat Bankası mobil uygulamasından bildirimleri açarak öğrenebilir.

Ziraat Bankası uygulamasını telefonlarına kuran öğrenciler T.C. kimlik numarası ve hesap bilgileri ile sisteme giriş yaparak mevcut bakiyeleri üzerinden ya da son işlemler üzerinden kolayca sorgulama yapabilecekler.

Mobil bankacılık şifresini bilmeyenler Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini 0850 258 00 00 numarasından arayarak gerekli bilgileri öğrenebilir.

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Ekim ve Kasım aylarını içeren ilk ödeme, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacaktır. Bu bağlamda T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” ve “2” olan öğrenciler ilk gün ödemesi, “4” ve “6” olanlar ikinci gün ödemesi, “8” olan öğrenciler ise üçüncü gün ödemesi şeklinde üst üste yapılacak olan 3 günlük ödemede burs/kredilerini alabilecekler.