LYS-2 Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları

LYS-2 fen bilimler soru ve cevapları! 2016 LYS Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları yayınlandı mı? Lisans yerleştirme sınavı Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları haber7.com'da

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2016 08:47 GÜNCELLEME 30.06.2016 09:50 EĞİTİM
LYS-2 Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları

25 Haziran cumartesi günü yapılan LYS-2 2016 Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları açıklandı. Binlerce üniversite öğrencisi adayının girdiği ve heyecanla beklediği LYS-2 Fen Bilimleri Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevaplarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

LYS 2 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) en az 180 puan alan yaklaşık 1 milyon öğrenci LYS sınavının Fen Bilimler oturumuna girdi.

LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

2016 LYS-2 FEN BİLİMLER SORU VE CEVAPLARI

2016 LYS maratonu üçüncü oturum bugün yapıldı. Peki LYS-2 soruları bu sene kolaymıydı , yoka zor muydu? LYS FEN Bilimler soru ve cevapları, LYS Fizik soru ve cevapları, LYS Kimya soru ve cevapları, LYS Biyoloji soru ve cevapları nasıldı. 
2016 LYS-2 soru ve cevapları Pazar günü yayınlanacaktır.

LYS 2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu senenin önceki yıllardan en büyük farkı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının şimdiden bildirilmiş olması” diye konuşan Kılanç açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sene LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. Adayların 24 tercih hakları var. Bu tercih formlarını doldurup Ankara’ya bildirmeyle ilgili resmi tercih dönemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek. 2 Ağustos’tan sonra da yerleştirmelerin açıklanmasını bekleyeceğiz. Yetleştirme sonuçları 12 Ağustos’tan önce açıklanacaktır. Çünkü 12’sinde üniversitelere kesin kayıtlar e-kayıt yöntemiyle başlayacak.”

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihleri, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
ÖSYM'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabında yer alan bilgiye göre, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS'nin sonuçları, 18 Temmuz'da açıklanacak.

LYS 2 TWİTTER SINAV YORUMLARI

@mertaltunay Sınava girip #lys2 kötü geçti diye üzülme, herkes mimar mühendis olacak diye bir şey yok. Bu ülkede BİM'e kasiyer de lazım.

‏@iremasliaksu  Bi ara bütün salon kol kaslarına bakıyodu #lys2 yaşasın biyoloji

@selcukavcii Fizik hiç çalışmadan 21 tane çözdüm iyi ki çalışmamışım  yoksa çözemezdim #Lys2

@slntanju #Lys2 ile #lys3 kıyaslanamaz ya. Lys3 baya kolaydı.TM'ciler sıralamalarda yığılma olur mu sizce ?

@timsahay Sayısal olup hiçbir şey bilmememe rağmen #lys3 ü #lys2 den daha kolay yapıyorsam.Orda bir sıkıntı vardır ÖSYM  :))

‏@mucahidbilge Fizikte bir tane manyetizma soran ösym'nin Edebiyatı zorlaması beklenemezdi zaten #lys2 #lys3

@Ekolurji  #lys2 #lys3 emi girdik yoksa teogmu belli değil 40netten eksik gelmezse öğrenciliği bırakacam abi :D

KAYNAK : Haber7