Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğretmen ve öğrenciler için başvuru tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 - 2020 Destekleme ve Yetiştirme Kursu kılavuzunu yayımladı. Öğretmenler ve öğrenciler için başvuru tarihi netlik kazandı. Peki, DYK E-Kurs öğretmen ve öğrenci başvurusu ne zaman yapılabilecek? Birçok öğretmen ve ücretli öğretmen adayının merakla beklediği DYK takvimi

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2019 12:04 GÜNCELLEME 16.09.2019 12:04 EĞİTİM
Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğretmen ve öğrenciler için başvuru tarihi

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını merakla bekleyen öğretmenler ve öğrenciler için başvuru tarihi MEB tarafından açıklandı. 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı kapsamında DYK öğretmen başvurularının alınması, 14-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Öğrencilerin başvuruları ise 19-23 Eylül tarih aralığında tamamlanacak. Peki başvurular nasıl olacak?

 

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, Bakanlıkça yayımlanan kılavuzda belirlenen takvime göre e-Kurs Modülü üzerinden veya milli eğitim müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunmakta olup öğrenciler de ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir.

Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere ait olacak.

 

 

KİMLER E-KURS BAŞVURUSU YAPABİLİYOR?

5'inci sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler kurslardan faydalanabilecek. Mezun öğrenciler de istemeleri halinde kurslara dahil olabilecek.

5,6,7,9,10,11. sınıf öğrencileri, haftalık 5 ders ve 12 saat,
8. sınıf öğrencileri, haftalık 6 ders ve 18 saat,
12.sınıf ve mezun öğrenciler, haftalık 6 ders ve 24 saat eğitim görebilecek.