Lise sorumluluk sınavı ne zaman? MEB lise sorumluluk sınavı tarihlerini açıkladı!

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerin sorumluluk sınavları tarihleri açıklandı. Lise sorumluluk sınavlarına hazırlık sınıf okuyanlar ile 9,10,11 ve 12’inci sınıf öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler lise sorumluluk sınavlarında birinci döneme ait konulardan sorumlu tutulacak. Peki Lise sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak? İşte MEB tarafından açıklanan sorumluluk sınavı tarihleri…

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2020 09:22 GÜNCELLEME 11.06.2020 09:22 EĞİTİM
Lise sorumluluk sınavı ne zaman? MEB lise sorumluluk sınavı tarihlerini açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019-2020 eğitim yılı   sorumluluk sınavı tarihlerini ve konularını açıkladı. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri i bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan sınıf geçecek. Alt sınıflarda dahil olmak olmak üzere başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfı geçemeyen öğrenciler  ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Peki Lise sorumluluk sınavı  nedir? Lise sorumluluk sınavı hangi tarihte yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan lise sorumluluk sınavı açıklaması...

 

 

LİSE SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre lise sorumluluk sınavları gerekli tedbirler alınarak 22-30 Haziran tarihlerinde yapılacak.

 

 

LİSE SORUMLULUK SINAVI KONULARI!

Lise sorumluluk sınavlarında öğrenciler 2019-2020 eğitim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu tutulacak.

SORUMLULUK SINAVINA KİMLER KATILACAK?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen dersleri kapsayan Lise Sorumluluk sınavlarına hazırlık sınıfı öğrencileri ile 9, 10, 11 ve 12’inci sınıf öğrencileri katılacak.