İmam Hatip Lisesi'nden büyük başarı!

Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yılmaz Güney, okulun 2020 LGS’de de çıtayı yükselttiğini duyurarak başarının sırlarını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2020 12:47 GÜNCELLEME 18.07.2020 14:44 EĞİTİM
İmam Hatip Lisesi'nden büyük başarı!

2019 Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) zirveye çıkan Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2020 LGS'de de çıtayı yükselterek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Okul müdürü Yılmaz Güney, başarının sırlarını anlattı. Güney, “2019'da yüzde 4,1 olan LGS okul ortalamasını 2020 LGS'de yüzde 1,51 gibi ulaşılması zor bir rekora yükseltmiştir okulumuz ve öğrencilerimizin tamamı. Türkiye 1'incisiyiz” dedi. 

 

 

BAŞARININ SIRLARINI ANLATTI

Hiçbir öğrencinin dershaneye gitmeden 2020 LGS’de başarıyı yakaladığını vurgulayan Müdür Yılmaz Güney, “Başarımızı okulumuz bünyesinde açtığımız Destekleme Yetiştirme Kurslarımız, Yaz Eğitim Kamplarımız, Öğrenci Takip ve Koçluk Sistemi gibi akademik çalışma ve uygulamalara borçluyuz. Başarımız, okul idaremizin ve öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gayretleri, Allah'ın yardımı ile öğrenci ve velilerimizin bize duyduğu güvende saklıdır. Bize bu günleri gösteren Rabbimize şükrediyoruz" dedi. 

 

 

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Güney, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öğrencilerimizin yüzde 55'i yüzde 1’lik dilime girmeyi başarmıştır. Okul ortalamamız Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Bizi en çok mutlu eden de bütün öğrencilerimizin lisede de kendi okullarında kalacak olmaları ve tek tercih yapacak olmalarıdır. Bu gururu bize yaşatan idarecilerimize, cefakâr öğretmenlerimize, her biri aslan parçası öğrencilerimize ve bize hep destek olan başta Din Öğretimiz Genel Müdürümüz Sayın Nazif Yılmaz ve tüm ekibine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, gayretlerini gece gündüz demeden esirgemeyen öğretmen arkadaşlarımıza ve tabii ki değerli velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.”