Okullar ne zaman açılacak? Açılmayan Ortaokul ve lise sınıfları 1 Mart sonrası yüz yüze...

İkinci döneminin başlamasına kısa bir süre kala açılmayan Ortaokul 5,6,7 ile Lise 9,10,11.sınıfların açılma tarihi merak ediliyor. MEB Bakanlığı 15 Şubat’ta köy okulları, 1 Mart’ta sınav yılı olan 8,12 sınıflar ile ilkokulun tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılma tarihi!

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2021 17:53 GÜNCELLEME 07.02.2021 17:53 EĞİTİM
Okullar ne zaman açılacak? Açılmayan Ortaokul ve lise sınıfları 1 Mart sonrası yüz yüze...

Uzaktan eğitimin gölgesinde yarıyıl tatiline geçen milyonlarca öğrenci için MEB Bakanı Ziya Selçuk okullarda yüz yüze eğitime başlanılacak tarihi duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde kademeli olarak okullarda eğitim faaliyetlerinin başlaması için planlama yapıyor. 20 Kasım’da açılan tüm sınıflar vaka sayılarının artış göstermesiyle evlere geçmek zorunda kalmıştı. Sömestr tatilinin ardından Mart ayının başlamasıyla İlkokul öğrencileri ve üniversite ve lise sınavına girecek 8-12. sınıflar okula başlayacak. Açılmayan sınıflar için ise takvim belirleme çalışmaları sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin ve çocukların Sağlık Bakanlığına kimlik bilgilerinin ulaştırılacağını açıkladı. Peki Ortaokul ve liselerde tüm sınıflar okula ne zaman başlayacak? İşte 1 Mart sonrası yüz yüze eğitim planı!

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılın ikinci Kabine Toplantısının ardından ulusa seslendiği konuşmasında 15 Şubat’ta tüm köy okullarının açılacağını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ertesi gün katıldığı programda köy okullarının yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı.

Bakan Ziya  Selçuk 1 Mart tarihinde İlkokulun tüm sınıf (1,2,3,4)  düzeyinde açılacağını belirtirken üniversiteye giriş ve liseye geçiş sınavına katılacak 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile birlikte özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 1 Mart tarihinden itibaren başlanacağı bilgisini paylaştı.

Açılmayan ortaokul 5,6,7 sınıf ile Lise 9,10,11 sınıflar bu süreçte uzaktan eğitimlerine devam edecekler. Okullardaki vaka sayısının gözlemlenmesi, ülkedeki vaka sayısının gidişatına göre açılmayan kademelerin okula başlamasına karar verilecek.

ZİYA SELÇUK AŞILAMA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, Denizcilik Eğitim veren Ortaöğretim Kurumlarına yönelik işbirliği protokolü imzaladı. Düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Ziya Selçuk, Öğretmenlerin aşılama çalışmalarıyla ilgili gelen soru üzerine “ Bununla ilgili planlamalar yapılıyor. Aslında çok daha önceden birtakım görüşmeler oldu.

Bu hususta planlamalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öncelikle okula başlayan çocuklarımızın, öğretmenlerin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması konusunda da bazı çalışmalar yürütülüyor” dedi.

İLKOKUL İLE 8 VE 12. SINIFLAR NASIL DERS İŞLEYECEK?

İlkokul 1,2,3,4. sınıf öğrencileri haftanın 2 günü yüz yüze eğitime gidecek.  Öğrenciler müfredatın tümünden sorumlu tutulacak. Yüz yüze eğitim saatleri dışında kalan diğer günlerde uzaktan eğitim yoluyla dersler işlenmeye devam edecek. İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimde dersler 30 dakikadan oluşurken teneffüsler 10 dakika sürecek. Yüz yüze eğitim verilecek sınıflarda sosyal mesafeye uygun olarak düzenlemeler yapılacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU OLMAYACAK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yüz yüze eğitim kararının velilere bırakıldığını paylaştı. Yüz yüze eğitime başlayan İlkokul sınıfları ile 8 ve 12. sınıflar okula gitmedikleri takdirde devamsız sayılmayacak. Ancak okula gitmeyen öğrenciler için dersler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden devam edecek. Vaka sayıları tekrar yükselişe geçerse eğitime ara verilecek. 

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı pandemi nedeniyle 2020-2021 takviminde değişiklikler yaptı. Normal şartlar altında ikinci dönem yapılacak ara tatil yarıyıl tatiline eklenerek Sömestr tatili 21 güne uzatıldı. İşte MEB takvimi;

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYOR!

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze eğitime geçecek.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN SINAVLARI MART AYINDA YAPILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem lise sınavlarının yüzde 40’ı tamamlandı. Bakanlık aldığı karar doğrultusunda birinci dönem karne notlarının ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlar ile belirleneceğini açıklamıştı. Bakan Ziya Selçuk yüz yüze eğitim kararı açıklaması yaparken “ Lise öğrencilerimizin 1. dönemden kalan sınavları Mart ayında yüz yüze yapılacaktır. ifadelerini kullandı. MEB Bakanlığı henüz sınav takvimini yayınlamazken ilerleyen süreçte öğrencilerin okul yönetimleri tarafından bilgilendirilmesi bekleniyor.