MEB açılmayan ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11.sınıflar ne zaman okula başlayacak? 81 il için...

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçiş planını hayata geçirdi. 2 Mart tarihinden itibaren Risk durumu yüksek ve çok yüksek olan illerde İlkokul 1,2,3,4. ile birlikte 8 ve 12. sınıflar okula başladı. Açılmayan sınıflarda eğitim alan ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar okulların açılma tarihini merak ediyor. Peki okullar ne zaman 81 ilde açılacak? İşte MEB’in okulların açılması için planı

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2021 13:18 GÜNCELLEME 14.03.2021 13:18 EĞİTİM
MEB açılmayan ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11.sınıflar ne zaman okula başlayacak? 81 il için...

Okullarda yüz yüze eğitimin 2. haftası yarın sona erecek. Açılmayan şehirlerde ortaokul ve lise eğitimi alan öğrenciler yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, düşük ve orta riskli illerde İlkokul, ortaokul ve liselerin tamamının eğitim faaliyetlerine başlaması kararını aldı. Risk durumuna göre 4 farklı gruba ayrılan illerden yüksek ve çok yüksek vaka sayısının olduğu illerde ise sadece İlkokul öğrencileri ile sınav yılı olan 8 ve 12. sınıflar okula gidiyor. Sağlık Bakanlığı, 2 haftada bir risk durumu haritasını güncelleyecek ve düşüş olan şehirlerde okullar için adım atılacak. Açılmayan şehirlerde eğitim alan öğrenciler için bir yandan uzaktan eğitim devam ediyor. Peki ortaokul 5,6,7.ve lise 9,10,11. sınıflar ne zaman 81 ilde okula başlayacak? İşte MEB 2020-2021 okulların açılma tarihi!

 

Yazın okullar açık olacak mı? MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Okullar 18 Haziran yerine…

ORTAOKUL VE LİSELER TÜM İLLERDE NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda tam zamanlı açılma için Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan risk haritasını dikkate alıyor. Düşük ve orta riskli illerde tüm sınıflar yüz yüze eğitime başlarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde eğitim öğretim faaliyetleri sadece İlkokul, 1,2,3,4. sınıf ile 8 ve 12. sınıflar için başladı.

Sağlık Bakanlığı 81 ilin risk haritasını yaşanan vaka sayısına göre 2. haftada bir güncelleyecek. Bu durumda risk durumunda olumlu veya olumsuz anlamda bir değişiklik yaşanan illerde yeni kararlar alınabilecek. Örneğin yüksek riskli olan İstanbul, açıklanan veriler doğrultusunda orta riskli duruma geçerse bu şehirdeki tüm  İlkokul ,ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitime geçiş yapacak. 

Aynı zamanda vaka sayısında artış yaşanan illerde  Hıfzıssıhha kararı doğrultusunda Valiliklerce karar alınarak yüz yüze eğitime ara verilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan risk haritası 2 haftada bir güncellenerek vaka sayılarına göre dinamik süreç yönetilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARLARI!

Tüm risk gruplarında açık durumda bulunan İlkokul 1,2,3,4. sınıflar haftanın 2 günü seyreltilmiş eğitim verilecek. Geri kalan günlerde ise uzaktan eğitim ile ders işlenecek.

Düşük ve orta riskli illerde bulunan ortaokullarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim verilirken geri kalan 3 gün uzaktan eğitim devam edecek.  İmam Hatip Ortaokulları için bu karar geçerli olacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ortaokul öğrencileri tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek. Sadece Liseye Geçiş Sınavına katılacak 8. sınıf öğrencileri tüm illerde yüz yüze eğitim alacak.

Düşük ve orta riskli illerde lise 9,10,11. sınıf öğrencileri  haftada iki gün  yüz yüze eğitime başladı. 

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise lise 9,10,11. sınıf öğrenciler uzaktan eğitimlerini sürdürüyor.

Üniversite sınavına katılacak 12. sınıf öğrencileri ise tüm şehirlerde 2 Mart itibariyle  yüz yüze eğitime geçiş yaptı. 12. sınıflar haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş eğitime katılacak.

HANGİ DERSLER OKULLARDA YÜZ YÜZE VERİLECEK?

Yüz yüze eğitime başlayan ortaokul öğrencileri haftada 2 gün aldıkları yüz yüze eğitimde  Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine katılacak. İmam Hatip Ortaokullarında eğitim alan öğrenciler ise Türkçe, Matematik, Fen bilimleri, Sosyal bilgiler, yabancı dil, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze imkanlarla verilecek.

Liselerde ise işlenecek derslerin içeriğine öğretmenler ve okul yönetimleri karar verecek. Düşük ve orta riskli şehirlerde eğitim veren liselerde 9,10,11. sınıf öğrencileri haftada iki gün günde 8 saat ders işleyecek.  Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerdeki ortaöğretim kurumlarındaki 12. sınıflarda ise yüz yüze yapılacak seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla dersler haftada en az 16, en fazla 24 saat olarak planlanacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VEREN İLLER!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan risk haritasında çok yüksek risk grubunda yer alan Edirne’nin Keşan ilçesinde okul öncesi ile  ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile  10 gün ara verildi.

Ayrıca daha önce alınan karar ile Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile alınan mahalle ve sokak karantina tedbirlerine ek olarak 2 okulun yüz yüze eğitime 1 hafta ara verilerek uzaktan eğitime devam edeceği bilgisi paylaşıldı. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’TAN KRİTİK UYARI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hafta sonu serbestliği ile ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu. “ Bazı illerimizde uzun zamandır ilk kez hafta sonu serbestliği var. Vatandaşlarımızdan ricam okullarımızı ve çocuklarımızı düşünerek kontrollü davranmaları. Çok bunaldığınızı tahmin ediyorum ancak sağlıklı normalleşebilmek için hala yüksek desteğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA YENİ VERİLERİ AÇIKLADI! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında haftalık vaka sayılarını açıkladı. Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada “ Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli.” ifadelerini kullandı.

Açıklanan verilere göre son hafta 100.00 bin nüfusta vaka görülme oranı en çok artan iller Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne oldu. En çok azalan iller ise  Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman oldu.