Atlas Üniversitesinden Maviyi Koru Projesi

İklim Elçileri toplantısında konuşan Atlas Üniversitesi İklim Elçisi Damla Demir, “Maviyi Koru” projesi ile daha sürdürülebilir bir çevre için önemli bir adım atılmış olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2022 18:09 GÜNCELLEME 29.11.2022 18:09 EĞİTİM
Atlas Üniversitesinden Maviyi Koru Projesi

İklim Elçisi olarak üniversitemizi temsil eden Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencimiz Damla Demir; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Ankara Amanda Grannos Thermal Hotel’de düzenlenen İklim Elçileri Kurumsallaşma Süreci ve COP27 Hazırlık Toplantısında “Maviyi Koru” projesinin sunumunu yaptı.

MAVİYİ KORU PROJESİNİN SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UNICEF’ten Ergen Gelişimi ve Katılımı Sorumlusu Nilgün Çavuşoğlu ve İklim Değişikliği Başkanlığı Başkanı Orhan Solak’ın açılış konuşmaları başlayan toplantıda, Türkiye’nin de içinde olduğu 6 ülke üzerinden gençlerin iklim değişikliği ile ilgili karar alma süreçlerine ve konuya bakış açılarına değinildi. İklim Elçilerinin kuruluşu, hedefleri ve gelecek 6 aylık eylem planın da görüşüldüğü toplantıda Atlas Üniversitesi İklim Elçisi Damla Demir, deniz biyoçeşitliliğini korumak için balık ağlarının kontrolünü sağlamayı içeren “Maviyi Koru” projesinin sunumunu gerçekleştirdi. Maviyi Koru Projesinde; balık ağlarının seri numarası, çip ya da radar sistemi ile izlenerek yasak avlanmanın önüne geçilmesi, balık adamlar yetiştirerek atılan ağların toplanması amaçlandığını ifade eden Demir, bu proje ile daha sürdürülebilir bir çevre için önemli bir adım atılmış olacağını söyledi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR