Bilgehanelerin hafızlık hazırlık öğrencilerinden yeni başarı

Bilgehanelerde Hafızlık Hazırlık Programı’nda eğitim alan öğrenciler yeni başarılarla örnek olmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 12:53 GÜNCELLEME 03.05.2024 12:53 EĞİTİM
Bilgehanelerin hafızlık hazırlık öğrencilerinden yeni başarı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehanelerin Hafızlık Hazırlık Programı’nda eğitim gören öğrenciler başarılarıyla örnek oluyor.

Bilgehanelerde bu yıl eğitim alan Hafızlık Hazırlık öğrencilerinden 221’i Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nun Şubat ayında gerçekleşen hafızlık sınavına katıldı. 221 Bilgehane öğrencisinden 174’ünün sınavı başarıyla neticelenirken kazanan kız ve erkek öğrenci gruplarında ilk 20’de Bilgehaneli 12 erkek ile 12 kız öğrenci yer aldı.

İkra’r Hafızlık Eğitim Merkezi’nin sınavına giren 128 Bilgehane öğrencisinden ise 121’i sınavı kazanırken yine ilk 20’de 5 kız ile 8 erkek Bilgehane öğrencisi derece sahibi oldu.

Temmuz ayında başlayan Hafızlık Hazırlık Programı kapsamında şehirde hizmet veren çeşitli hafız imam hatip ortaokullarına hazırlanan Bilgehane öğrencilerinden 39 tanesi ise diğer kurumların sınavlarına hazırlanmaya devam ediyor.

BİR SONRAKİ HALKA: EZBER DESTEK PROGRAMI

Hafızlık Hazırlık Programı’nın bir sonraki aşaması olarak sürece dâhil edilen Ezber Destek Programı ise hafızlık eğitimi alan öğrencilerin ezber yönetimi başta olmak üzere ihtiyacı olan konularda hizmet veriyor. 5 Bilgehanede başlayan programdan hâlihazırda 70 hafız imam hatip ortaokulu öğrencisi yararlanıyor.

Bilgehanelerdeki Hafızlık Hazırlık Programı, bugüne kadar 471 öğrenciye hizmet vererek, 426’sının hafız imam hatip ortaokuluna yerleşmesine katkı sağladı.

KAYNAK : Haber7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR