MEB'ten yeni müfredat duyurusu: 67 binden fazla görüş ve öneri geldi

Millî Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim müfredatıyla ilgili vatandaşlardan 67 bin 284 görüş ve öneri geldiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 19:28 GÜNCELLEME 11.05.2024 01:05 EĞİTİM
MEB'ten yeni müfredat duyurusu: 67 binden fazla görüş ve öneri geldi

Millî Eğitim Bakanlığınca 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kamuoyunun görüş ve önerisine sunulan yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri bildirildi. Müfredat taslağı ayrıca 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi.

BAKAN TEKİN'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim müfredatıyla ilgili açıklamada bulundu.

Görüş ve önerileriyle yeni müfredat sürecine destek veren herkese teşekkür eden Tekin,

"Yeni Müfredat Taslağının Görüş ve Öneri Süreci Tamamlandı

Bakanlığımızca 26 Nisan-10 Mayıs arasında kamuoyunun görüş ve önerilerine açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli yeni müfredat çalışmamız:

️67 bin 284 görüş ve öneri sayısına,
️1 milyon 662 bin 780 kez indirme sayısına ulaşarak görüş ve öneri alınma sürecini tamamladı.

Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirilecek.

Görüş ve önerileriyle sürece destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında askıya çıkarıldı.

26 Nisan tarihinde kamuoyunun görüşüne açılan ve askı süresi 1 hafta olarak belirlenen yeni müfredat taslağı, görüş ve önerilerin gelmeye devam etmesi nedeniyle sistem 10 Mayıs'a kadar açık tutuldu.

'67 BİN 284 GÖRÜŞ İLETİLDİ'

Bakan Tekin'in tüm eğitim paydaşlarını katkı sunmaya davet ettiği müfredat taslağına askı süresince 67 bin 284 görüş iletildi, taslak 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi.

Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve öneriler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca titizlikle değerlendirilecek.

Tüm bu aşamaların ardından son şekline ulaşacak olan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

'Öğretmen yetiştiren okullar yeniden dizayn edilmeli'

Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri

Eğitimcilerden müfredat analizi! İşte öneriler

255 STK ve 8 eğitimciden 'müfredat' açıklaması: Bunlar dikkate alınmalı

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR