Yeni müfredat taslağına on binlerce öneri geldi

Milli Eğitim Bakanlığınca 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kamuoyunun görüş ve önerisine sunulan yeni müfredat taslağı 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi, 67 bin 284 görüş ve öneri bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2024 11:18 GÜNCELLEME 11.05.2024 11:18 EĞİTİM
Yeni müfredat taslağına on binlerce öneri geldi

Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında askıya çıkarıldı.

26 Nisan tarihinde kamuoyunun görüşüne açılan ve askı süresi 1 hafta olarak belirlenen yeni müfredat taslağı, görüş ve önerilerin gelmeye devam etmesi nedeniyle sistem 10 Mayıs'a kadar açık tutuldu.

SAYILAR DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Tekin'in tüm eğitim paydaşlarını katkı sunmaya davet ettiği müfredat taslağına askı süresince 67 bin 284 görüş iletildi, taslak 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi.

Bakanlığın açıklamasında, yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve önerilerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca titizlikle değerlendirileceği belirtildi. Ancak değerlendirme sürecine dair ayrıntılara yer verilmedi.

Taslağın indirilme ve görüş bildirilme sayıları ise müfredatla ilgili yürütülen tartışmaların ve müfredatın daha ayrıntılı incelenmesi ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdi.

YENİ MÜFREDAT HANGİ SINIFLARDA UYGULANACAK?

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR