ÖZYES tercih sonuçları açıklandı mı? BESYO yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

BESYO tercih takvimi geçtiğimiz günlerde netleşti. Tercihlerin yapılmasının ardından gözler ÖSYM'ye, BESYO tercih sonuçlarına çevrildi. Peki Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıklama yaptı mı?

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 12:46 GÜNCELLEME 08.10.2024 12:46 EĞİTİM
ÖZYES tercih sonuçları açıklandı mı? BESYO yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024-YKS kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih işlemleri 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Tercihlerin, başvuruların yapılmasının ardından BESYO yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM tarafından gelecek açıklamaya odaklanmış durumda. Peki ÖZYES tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

2024 ÖZYES TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 ÖZYES tercih sonuçlarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı..

ÖSYM, BESYO tercih sonuçları için açıklama yapmazken ÖZYES tercih sonuçlarının iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

BESYO YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir.

Adaylar Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana doğru sıralanacak. En yüksek YP'e sahip olan adaylardan başlanarak, adayların tercih sırası da göz önüne alınarak yerleştirme işlemleri tamamlanacak.