20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Öğretmenlerin mülakat sonuçları için bekleyiş devam ediyor. 20 bin öğretmen adayı, MEB tarafından gelecek açıklamaya odaklanmış durumda. Peki 2024 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 11:03 GÜNCELLEME 10.10.2024 11:03 EĞİTİM
20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

20 bin öğretmenin ataması için sözlü sınav süreci başarıyla tamamlandı. Ekim ayına girilmesi ile birlikte mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih için araştırmalar hızlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor." ifadelerini kullanmıştı. Peki 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? MEB öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı?

ÖĞRETMEN SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin sözleşmeli öğretmenin mülakat sonucu için danıştayı işaret etti.

Bakan Tekin,  "Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar." ifadelerini kullandı.

MEB RESMİ AÇIKLAMA YAPTI MI?

Mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Resmi bir açıklama geldiğinde haberimize ekleyeceğiz.