ÇYDD'ye müstehcen kitap tepkisi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD), Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı köylerdeki ilköğretim okullarına gönderdiği kitaplar, müstehcen bulunduğu için köyülerden tepki gördü.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2008 12:44 GÜNCELLEME 06.12.2008 12:44 EĞİTİM
ÇYDD'ye müstehcen kitap tepkisi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD), Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı köylerdeki ilköğretim okullarına gönderdiği kitapların, müstehcen içerikleri nedeniyle halktan tepki gördüğü belirtildi.

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı köy ilköğretim okullarına dernek tarafından gönderilen kitaplarda, müstehcen içerikli ifadeler olduğunu belirten veliler tepki gösterdiler.  Kitaplarda müstehcen sahnelerin ayrıntılı bir biçimde anlatılması, öğrenci velileri tarafından tepki ile karşılandı.


Kitapların çocuklarının psikolojilerini bozacağını söyleyen öğrenci velilerinden Adil Doğrul, "Milli Eğitim'in müfredatında bu tür kitaplar var mı ki dernek bunları gönderiyor. İlköğretim okullarına kitap gönderilirken dikkat edilmesi lazım. Böyle rezalet olmaz." dedi.

Köylüler, bu türlü kitapların kim tarafından niçin dağıtıldığını öğrenmek istediklerini belirterek, derneğin kimden izin aldığının açıklanması gerektiğini kaydediyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir yetkilisi ise, "Biz okullara Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulu'ndan geçmiş olan kitapları alıyoruz. Farklı kanallardan okullarımıza gönderilen kitaplar olmuştur, bunları fark eden arkadaşlarımız kitapları toplatmıştır. Bu tür ahlak dışı yayınların okullarımızda okutulmasına müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

(Cihan)