Okullarda 13 yıl Matematik gereksiz

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, okullardaki matematik derslerinin felsefe derslerinden fazla olmasını eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2009 03:32 GÜNCELLEME 27.02.2009 03:32 EĞİTİM
Okullarda 13 yıl Matematik gereksiz


Fethiye Lisesi'nin öncülüğünde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Felsefe, Eğitim ve Medya Kültürü konulu konferansta konuşan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, felsefe eğitiminin ortaöğretim zamanında verilmeye başlanması gerektiğini belirterek, liselerde verilen haftada 2 saatlik dersleri ise yetersiz buldu.

Felsefe eğitimi ile kişilerin düşünsel yeteneklerini geliştirdiğini vurgulayan Kuçuradi, "Etik yeteneklerin gelişimi Felsefenin işidir. İnsanlar yetişirken etik konular üzerinde düşündürecek imkan çok az. Fakat felsefe bunu sağlıyor." şeklinde konuştu.

Kuçuradi, şunları söyledi: "Felsefe eğitimi küçük yaştan başlamalı. 13 yıl okullarda matematik okutuluyor. Gerek var mı bu kadar matematik dersi okutmaya? Felsefe dersleri ise lise de başlıyor. Haftada sadece iki saat olarak. Peki matematik dersinin haftada kaç saat olduğunu biliyor musunuz?"

1 Mart'ta yapılacak olimpiyat seçmelerinin, felsefe olimpiyatlarının Fethiye'de yapılması için bir ön çalışma olduğunu anlatan Kuçuradi, felsefe eğitiminin önemine değindi.

Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan ise 1 Mart'ta Fethiye seçmeleri yapılacak olimpiyat sonuçlarının 6-8 Mart tarihleri arasında Türkiye Felsefe Kurumu'nun Anakara'daki genel merkezindeki değerlendirme ile belirleneceğini açıkladı.

cha