Öğrenim kredisi affı bekleyenlere

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, öğrenim kredisi geri ödemelerinde af olup olmayacağı konusunda açık konuştu. Özak'ın af bekleyecekleri üzecek sözleri:

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2009 15:30 GÜNCELLEME 28.05.2009 15:30 EĞİTİM
Öğrenim kredisi affı bekleyenlere

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Öğrenim kredisi geri ödemelerinde af söz konusu değil. Böyle bir şey olamaz, olmaması gerekiyor. Ödeyenlere haksızlık olur'' dedi.

Özak, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun düzenlediği  ''Yılın Enleri'' ödül törenine katılmak için geldiği Konya'da, Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özak, bir basın mensubunun, ''Antalyaspor düşme hattında. Antalya Büyükşehir Belediyesinin seçimlerde kaybedilmesi nedeniyle siyasi baskı oluşturulacağı yolunda iddialar var'' şeklindeki sorusuna, ''Bu soruya cevap bile vermem gereksiz'' dedi.

Nafiz Özak, böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade ederek, yeni yasalarla birlikte devletin spordan elini ayağını çektiğini, sadece kulüplerin gelirlerinin nasıl artırılacağı, dopingle mücadele ve futbolda şiddetin önlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ve spora demokrasi getirdiklerini bildirdi.

Bir başka gazetecinin ''Hangi takım şampiyon olur?'' sorusunu ise Özak, ''Şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ı avantajlı görüyorum'' diye cevaplandırdı.

ÖDEYENLERE HAKSIZLIK OLUR?

''Öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde af veya bir düzenleme söz konusu mu?'' şeklindeki bir soruyu da Özak, şöyle yanıtladı:

''Öğrenim kredisi geri ödemelerinde af söz konusu değil. Böyle bir şey olamaz, olmaması gerekiyor. Ödeyenlere haksızlık olur. Öğrenim kredilerini 4 kat arttırdık. Öğrenim kredisi verdiğimiz öğrencilerin sayısı 800 bini aştı. Yüksek lisans ve doktora yapanlara verdiğimiz kredileri 2-3 kat arttırdık. Yeni yurtlar yapıyoruz. Yurtları fiziksel ve donanım olarak geliştiriyoruz. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yemek ve kahvaltı parası veriyoruz.''

KAYNAK : AA