Fetih Koleji'nden sempozyum

Fetih Çocuk Akademisi'nin “Önce Okul Öncesi” sempozyumu’nun ikincisi gerçekleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2011 13:11 GÜNCELLEME 16.05.2011 13:11 EĞİTİM
Fetih Koleji'nden sempozyum

Fetih Çocuk Akademisi tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören “Önce Okul Öncesi” Sempozyumu’nun ikincisi geçtiğimiz hafta Fetih Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul genelinde değişik okullarda görevli eğitimcilerin katıldığı sempozyum öncesi Fetih Koleji fuaye alanındaki kokteylde bir araya gelen okul öncesi öğretmenleri bilgilerini paylaşma fırsatı buldular. Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda konuşan Fetih Koleji Genel Müdürü Caner Sarıtepe konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. İkincisi düzenlenen sempozyumun okul öncesi öğretmenleri bir araya getirmesi ve bilgi paylaşımını gerçekleştirmesi nedeniyle önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Sarıtepe son yıllarda farkına varılan okul öncesi eğitimin ülkemizdeki gelişimine de katkıda bulunmasını temenni etti. Sempozyuma katılarak bir konuşma yapan Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu ise şunları söyledi. “İkincisi düzenlenen bu sempozyuma önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk Eğitim hayatındaki yerini her geçen gün daha özel hale getiren Fetih Koleji’ne teşekkür ediyor bu tür organizasyonların devamını beklediğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fatih Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden akademisyenlerin konuşmalarıyla devam eden 4 oturum şeklinde sunulan sempozyumda oturumlar interaktif bir şekilde gerçekleştirildi. Okul korosunun verdiği konserle sona eren programda katılımcılara sertifikalar dağıtıldı.

Önce Okul Öncesi “Sempozyumun katılımcıları ve konuşma başlıkları ise şöyle şekillendi.

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Prof. Dr. Alev Önder “Okul öncesi Çocuklarda Aile İçi İletişim”

Fatih Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Adem Güneş: “Ceza ve Mükafat Olmadan Çocuk Eğitimi Olabilir mi?”

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğr. Gör. Hülya Bilgin: “Uyum ve Davranış Sorunları”

Maltepe Üniversitesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof.Dr Ayla Oktay: “İlköğretime Hazırlık ve İlköğretim Programları”

KAYNAK : Haber7