Muhafazakar medyaya reklam ambargosu

TPAO'nun iştiraki Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım A.Ş yaptığı reklam ihalesiyle büyük bir skandala imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2014 12:31 GÜNCELLEME 20.07.2014 16:22 EKONOMİ
Muhafazakar medyaya reklam ambargosu

TPAO'nun iştiraki Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım A.Ş., yaptığı reklam ihalesine, içinde Kanal7, ÜlkeTV, Atv, Ahaber, 24tv, Haber7, BeyazTV, SKY360, gibi muhafazakar oldukları bilinen medya kuruluşlarını dahil etmedi.

Şirketin, tartışmalı bir şartname ile istedikleri televizyon ve radyolarla reklam ihalesi yaptığı öğrenildi. Pek çok TV kanalı ve radyonun yok sayıldığı şartnamenin bizzat şirketin Genel Müdürü Harun Şahbaz tarafından onaylandığı anlaşıldı.

Televizyon ve radyoların izlenme ve dinlenme oranlarının hiçe sayıldığı ihalede, reyting oranı bu kanallardan daha düşük olan kanalların alındığı dikkatlerden kaçmadı.

HAZIRLANAN REKLAM ŞARTNAMESİNDE REYTİNGLER HİÇE SAYILDI 

Şahbaz'ın reklam kararı aldıktan sonra kurum içinde bir reklam şartnamesi hazırlattığı öğrenildi. Bu şartnamede reklam verilecek yayın kuruluşlarının listesi de yer aldı. Hazırlanan listede yayın kuruluşları arasında ayrımcılık yapıldığı, reyting ve en çok izlenen kanallar gibi objektif kriterlere uyulmadığı görüldü. 

Radyo7 gibi Türkiye'de ilk 5'te olduğu bilinen ve dinleyici tarafından sıklıkla tercih edilen bu radyonun ihaleye alınmamış olması bu ihaledeki skandalı gözler önüne seriyor.

TVnet ve TGRT gibi reyting oranı daha düşük olan bu kanalların ihaleye alınması akıllara bu bir göz boyama taktiği mi? sorusunu getirdi.

Muhafazakar medyaya yapılan bu ambargonun sorumlusu TPAO'nun iştiraki Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım A.Ş'nin Genel Müdürü Harun Şahbaz mı? Değil ise bu kanallara uygulanan ambargonun sorumlusu kim, ve sebebi ne? Skandallarla dolu bu şartname neye göre hazırlandığı?

Bir an önce aydınlatılması gereken bu sorulara Türkiye Petrolleri'nin vereceği cevap merak ediliyor...

KAYNAK : Haber7