Rakabet Kurumu'ndan OYAK kararı

Rekabet Kurulu, OYAK'ın, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR) için kurduğu Ataer Holding'in yüzde 41'inin Arcelor şirketine devrine ilişkin izin başvurusunun geri çekilmesi nedeniyle "herhangi bir karara gerek olmadığını" bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2006 15:18 GÜNCELLEME 23.02.2006 15:18 EKONOMİ
Rakabet Kurumu'ndan OYAK kararı

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Rekabet Kurulu bugün Başkan
Mustafa Parlak başkanlığında toplanarak, ERDEMİR hisselerinin, OYAK'ın tamamına sahip olduğu Ataer Holding tarafından "tek başına" alınmasını öngören OYAK'ın daha önce Kurul'a sunduğu Oyak-Arcelor ortaklığına ilişkin izin başvurusunun geri çekmesi konusunu değerlendirdi.
OYAK'ın Kurul'un görüşüne sunduğu izin başvurusunu geri çekmesi
üzerine, Kurul, "söz konusu başvuru geri çekildiğinden herhangi bir karara gerek olmadığına karar verildi" yönünde karar alarak, ortaklık başvrusunu Kurul gündeminden düşürdü.


Hisselerinin tamamına sahip olduğu Ataer Holding'in yüzde 41
oranındaki hissesinin Arcelor'a devrinin uygun olup olmadığının
tespitine ilişkin olarak OYAK, Rekabet Kurulu'na 29 Aralık 2005
tarihinde başvuruda bulunmuştu.
OYAK'ın, ERDEMİR'in yüzde 46.12'lik hisselerini Ataer Holding
üzerinden tek başına devralması konusunda ise kurul tarafından daha
önce izin verildiğinden, rekabet kanunu açısından herhangi bir sakınca
bulunmuyor. Ancak Rekabet Kanunu gereği Oyak'ın yeni bir ortak düşünmesi durumunda, ilgili başvurusunu tekrar Rekabet Kurulu'na iletmesi gerekiyor.