Türkiye'de "e-ticaret"te perşembe günü tercih ediliyor

Trend ve Sosyal Pazarlama Danışmanı Çelik: "e- ticaret'in Türkiye’de en yoğun yapıldığı gün perşembe günü. Bunun da sebebi genelde hafta sonu tatillerinin ayarlanması adına yapılan uçak, otel ve gezi planları için yapılan harcamalar”

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2015 19:07 GÜNCELLEME 09.07.2015 19:07 EKONOMİ
Türkiye'de "e-ticaret"te perşembe günü tercih ediliyor

Trend ve  Sosyal Pazarlama Danışmanı Samet Çelik, Türk insanının internette en çok perşembe günü alışveriş yaptığını söyledi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) eğitim ve bilgilendirme seminerleri çerçevesinde "e-ticaret ve sosyal medya" konulu seminer düzenlendi.

NTSO Meclis Salonundaki seminerde konuşan Çelik, dijital değişim, "e-ticaret" ve sosyal medyanın günümüzdeki yeri ve önemini aktardı.

"e-ticaret''e girmeyi düşünen işletmeler için önerilerde bulunan Çelik, bu konuda Türkiye’nin geç ve geride kaldığını belirtti.

Türkiye’de 12 milyon "e-müşteri" olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi:

 "Türkiye internet konusunda olduğu gibi 'e-ticaret' konusunda da geç kalmış bir durumda. İnternet kullanan ülkeler arasında 10. sırada yer alırken bu rakamlar 'e-ticaret'e yansımamakta. 77 milyon nüfuslu Türkiye'de 12 milyon 'e-müşteri' var. Bunun da henüz Türk insanının kredi kartına tam güven sağlamamasından ve internette alışveriş konusunda kendini güvensiz hissetmesinden kaynaklanıyor. 'e-ticaret' gelişimi yavaş ilerliyor." 

Türkiye'de "e-ticaret"in genelde mobil uygulamalarla gerçekleştirildiğini belirten Çelik, "e-ticaret'te gerideyiz ancak bankacılık mobil uygulamalarında Avrupa'dan ilerdeyiz. 'e-ticaret'in Türkiye’de en yoğun yapıldığı gün perşembe günü. Bunun da sebebi genelde hafta sonu tatillerinin ayarlanması adına yapılan uçak, otel ve gezi planları için yapılan harcamalar" diye konuştu. 

Çelik, sunumun ardından ürünlerini "e-ticaret"le satmayı düşünen müşterilerine bu yolla hizmet etmek isteyen iş adamı ve sanayicilerin neler yapmaları gerektiğini anlattı.

KAYNAK : AA