Hükümetten TÜSİAD'a ilk tepki ve çağrı

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, paralel yapıyla mücadele konusuna değindi. Yılmaz iş dünyasına Paralel yapıyla mücadele çağrısı da yaptı:

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2015 13:09 GÜNCELLEME 17.09.2015 13:09 EKONOMİ
Hükümetten TÜSİAD'a ilk tepki ve çağrı

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, "paralel yapı"yla mücadeleye iş dünyasının da destek vermesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, iş dünyasının tedirgin olduğu iddialarına da "İş dünyası bunu görmeli. Bir paralel yapılanma varsa, bununla mücadele edilmelidir. Bu topyekün bir mücadele ve iş dünyasının da buna destek vermesi lazım" dedi.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'in son dönemdeki gelişmelerden iş dünyasının rahatsız olduğu yönündeki açıklamalarına değinen Yılmaz, "Yargı içinde bir paralel yapı varsa ve bu yapı iş dünyasını da siyaseti de tehdit ediyorsa bununla mücadele etmek hukuk devletinin görevidir" dedi.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Son 13 yılda Türkiye ekonomisini büyütürken demokrasisini geliştirdi ve sosyal politikalarını da güçlendirdi. Demokratikleşme süreci devam edecek. Diğer taraftan bazı mücadeleleri yapmak zorundayız. yargı içinde bir paralel yapı varsa ve bu yapı iş dünyasını da siyaseti de tehdit ediyorsa bununla mücadele etmek hukuk devletinin görevidir. Bunun olduğu bir takım sıkıntıları olabilir. Ama bunu aşan Türkiye'nin çok daha güçlü bir hukuk devleti olarak yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

İş dünyası bunu görmeli. Bir paralel yapılanma varsa, bununla mücadele edilmelidir. Bu topyekün bir mücadele ve iş dünyasının da buna destek vermesi lazım.

Biz geçmişte şunu gördük; belirli bir grup yargı mensubu hiyerarşi dışında kararlar aldılar ve siyasi hamle içine girdiler. Bizim objektif bir yargıya ihtiyacımız var. Gerçek anlamda hukuk ve adalet düzeni istiyoruz."

"SİYASİ BELİRSİZLİK OLMAYACAK"

1 Kasım seçimlerinin sonuçlarının da 7 Haziran gibi olması durumunda iş dünyası ve yatırımların nasıl etkileneceği sorusuna Yılmaz, şu yanıtı verdi:

"Çok kısa bir süre içinde Türkiye yine seçime gidiyor. Uzun bir belirsizlik dönemi yaşanmayacak. Demokratik ülkelerde bir kaç defa seçim yapıldığını gördük, Türkiye'ye özgü bir durum yok. Keşke 7 Haziran'dan sonra hızlı bir hükümet kurulsaydı tabii. Ama şu veya bu sebeple belirli konularda anlaşmazlık nedeniyle olmadı. Şimdi seçimlerden sonra siyasi belirsizlik olmayacak, 4 yıl boyunca seçim olmayacak. 1 Kasım'a odaklanmalıyız. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Türkiye 1 Kasım'dan sonra çok daha olumlu bir perspektifle gidecek. vatandaş son sözünü söyleyecek. Demokrasilerde efendi vatandaştır, seçmendir."