3 Kasım'a dikkat! Türkiye için kritik gün

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors 3 Kasım'da Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü açıklayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2017 19:00 GÜNCELLEME 30.10.2017 19:38 EKONOMİ
3 Kasım'a dikkat! Türkiye için kritik gün

Haber7.com

Türkiye'nin her kritik hamlesi sonrası devreye girerek Türkiye'ye operasyon yapmaya kalkan kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye hakkındaki yeni kararını açıklayacak.

Özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisinin dimdik durmasına rağmen ardı ardına nefatif açıklamalar yaparak Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen bu kuruluşlara atılan karşı adımlarla bu zamana kadar gerekli cevaplar verildi.

YENİ BİR OPERASYON MI YAPACAKLAR?

AB ülkeleri ve ABD ile yaşanan gerilim sonrası Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik yaptırım ve savunma sanayi ambargoları sonrası 3 Kasım'da Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü açıklayacak Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors, Türkiye'ye karşı yeni operasyona imza atabilir.

HER ŞEYE RAĞMEN EKSİ DE TUTACAKLAR

S&P'nin tüm olumlu verilere rağmen Türkiye'nin 'BB' olan notunu sabit tutarak görünümü de negatifte tutacağı tahmin ediliyor. Hatırlanacağı gibi Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 5,1 gibi bir büyüme kaydetmişti.

DAHA ÖNCE YAPMIŞTI

S&P daha önce de tüm pozitif göstergelere rağmen Türkiye'nin not görünümünü durağandan negatife çekerek büyük tepki toplamıştı.