Yıldız Holding ABD'li devden ayrılıyor

Yıldız Holding, ABD'li gıda markası Kellogg's ile ortaklığını sona erdiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2018 15:28 GÜNCELLEME 04.12.2018 15:30 EKONOMİ
Yıldız Holding ABD'li devden ayrılıyor

Geçtiğimiz hafta Dünya Gazetesi’nde, Yıldız Holding ve ABD'li Kellogg's arasındaki ortaklığın bittiğine dair yayınlanan haberin ardından, Para Dergisi’nde yayınlanan haberde, Kellogg's’un Türkiye'de sadece kahvaltılık gevrek üretmek istemeyip; yeni ürünlerle pazar payını güçlendirmek istemesi sebebiyle ayrılığın yaşandığı belirtildi. 

 

 

Yıldız Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren United Biscuits, Ülker, Godiva ve Demet's gibi markaların Kellogg's’un bazı ürünleriyle dünyada rakip olduğu biliniyor. Yıldız Holding ile yapılan ortaklık gereği, İstanbul Pendik'teki fabrikada üretimini sürdüren markanın dünyadaki en büyük rakiplerinden biri Nestle ise Türkiye'de yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.

Kellogg's’un üretimi çeşitlendirme yönündeki talebinin Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker tarafından kabul görmediği belirtilirken; "Hem ortak hem rakip olamayız. Biz hisselerimizi size devredelim, ortaklık bitsin" dediği öne sürülüyor. Yeni süreçle ilgili Kellogg's’un üretim yaptığı fabrikanın Yıldız Holding'de kaldığı, resmi ortaklığın bittiği ama Kellogg's’un kiracı olarak üretime devam edeceği de söylenenler arasında.

 

 

Ürünlerin dağıtımını Yıldız Holding’in sürdüreceği ve Ülker markasıyla kahvaltılık gevrek üretimine girilip girilmeyeceğinin ise henüz netlik kazanmadığı konuşuluyor.

KAYNAK : Dünya Gazetesi