Ekonomik sınıfta uçanlar dikkat

Havayolu şirketleri ucuz bilet satışlarındaki gelir kaybını telafi emek için her şeyi paraya dökmeye devam ediyor. Birçok firmanın uçuş öncesi koltuk seçiminden ücret alınması uygulamasına 22 Eylül'den itibaren THY de geçti. Yıllarca ekonomi sınıfındaki hizmetlere alışan yolcuların bu yeni duruma alışması gerektiği belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2019 06:19 GÜNCELLEME 09.10.2019 06:24 EKONOMİ
Ekonomik sınıfta uçanlar dikkat

Havayolu şirketleri, her şeyi paraya dökmeye devam ediyor. Pegasus ve Onur Air gibi birçok havayolu şirketinin başlattığı koltuk seçiminden ücret kesilmesi uygulamasına son olarak Türk Hava Yolları (THY) eklendi. Yıllarca ekonomi sınıfı uçuşlarında uygun yeri seçebilen vatandaş, artık bunu belli bir tarife ile yapacak. Genelde 'Low cost' yani 'ucuz maliyetli' havayolu şirketlerinin benimsediği ücretli koltuk uygulaması ile karşılaşacak vatandaşa, bu duruma alışmaları gerektiği tavsiye ediliyor.

 

 

22 EYLÜL'DEN İTİBAREN BAŞLADI

 

 

Firma iç hat uçuşlarında 22 Eylül tarihi itibarıyla yeni bir uygulama başlattı. Şirket, ekonomi sınıfı için üç, business sınıfı için ise bir olmak üzere dört farklı bilet tipinde hazırlanan yeni uçuş paketleri sunuyor. THY bu kapsamda; EcoFly, ExtraFly, PrimeFly ve Business seçeneklerinden oluşan yeni bilet tiplerinin hiçbirinde check-in işlemi sırasında ücret talep edilmiyor. Yalnızca, EcoFly seçeneğinde yolcuların koltukları sistem tarafından (check-in sırasında) otomatik olarak belirleniyor, eğer belirlenenin dışında bir koltukta seyahat etmek isteniyorsa ayrıca ücret talep ediliyor. EcoFly haricindeki diğer bilet tiplerini tercih eden yolcular ise uçuşa 6 saat kalana kadar standart koltukları ücretsiz şekilde tercih edebiliyor.

Yenişafak