Maske satış yasağı üretime devam eden şirketleri zor durumda bıraktı

Koronavirüsle mücadele kapsamında maskelerin parayla satışının yasaklanması şirketlerin çalışanları için maske teminini zorlaştırdı. Halen üretime devam eden şirketler maske bulmakta zorlandıklarını belirterek, devletin kontrolünde satış kanallarının açılması gerektiğini vurguladılar.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2020 17:00 GÜNCELLEME 14.04.2020 17:01 EKONOMİ
Maske satış yasağı üretime devam eden şirketleri zor durumda bıraktı

Koroanvirüsle mücadele kapsamında parayla maske satışı yasaklandı ve maskeler PTT aracılığıyla ücretsiz olarak vatandaşların evlerine gönderilmeye başlandı. Diğer bir yandan da İstanbul ve Ankara'da eczanelerden ücretsiz maske dağıtımına başlandı. Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefonlarına gelen kod ile eczanelerden temin edebiliyor.

 

MASKE SATIŞI YASAKLANINCA ŞİRKETLER ZOR DURUMDA KALDI

Koronavirüs salgını başlar başlamaz ortaya çıkan fırsatçılığın sonunu getiren ve vatandaşın maskeye ulaşmasını kolaylaştıran maske satış yasağı diğer bir yandan halen faaliyetlerine devam eden ve toplu halde çalışmaların sürdüğü sektörlerde maske temininde zorluklara neden oldu. Çalışanlarının güvenliği için maske dağıtmak isteyen şirketler satışlar yasaklanınca maske bulamaz hale geldi.

MASKE KARABORSAYA DÜŞTÜ ŞİRKETLER MECBUR ALIYOR

Maske satışlarının yasaklanması ile beraber karaborsadan satışlar da hemen başladı. Çarkların dönmesi için çalışanlarına gün içerisinde binlerce maske temin etmek zorunda olan şirketler satışlar yasaklanınca mecburen karaborsadan maske almak zorunda kalıyor.

BAKANLIK FİYATI BELİRLESİN MASKE SATIŞI TEKRAR BAŞLASIN


Özellikle şantiye ve market toplu alanlarda çalışanların gün içerisinde sık sık maske değiştirdiğini belirten şirketler, bakanlık tarafından belirlenecek fiyat ve satış kanalları ile maske satışlarının başlaması çağrısında bulundu.