Petrolde tarihi düşüş! ABD'den ilk hamle! Trump açıkladı

Petrol fiyatları tarihte ilk kez 0 doların altını görürken gözler ABD'ye çevrildi. Başkan Donald Trump, dünyayı sarsan bu gelişmenin ardından basının karşısına geçti. Trump petrol fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''ABD ulusal rezervine 75 milyon varil petrol ekleyeceğiz'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 01:44 GÜNCELLEME 21.04.2020 02:02 EKONOMİ
Petrolde tarihi düşüş! ABD'den ilk hamle! Trump açıkladı

ABD'nin petrol depolama kapasitesinin yakın zamanda dolacağı endişeleri petrol fiyatlarında çok sert bir gerilemeye neden oldu.

ABD’nin Batı Teksas (West Texas Intermediate/WTI) tipi ham petrolünün varil fiyatı 0 doların altına inerek eksiye düştü. Tarihi düşüşün ardından gözler ABD Başkanı Donald Trump'a çevrildi.

 

 

TRUMP'TAN SON DAKİKA PETROL AÇIKLAMASI: 75 MİLYON VARİL EKLEYECEĞİZ

Tüm dünya petroldeki düşüşü konuşurken, ABD Başkanı Donald Trump basının karşısına geçti.

İlk defa eksiye düşen petrol fiyatlarının pek çok kişi için ilginç olduğunu belirten Trump, ''Düşen petrol fiyatını rezervlerimizi artırmak için kullanacağız. ABD ulusal rezervine 75 milyon varil petrol ekleyeceğiz. Rezervlerimizi sonuna kadar dolduracağız. Bu benzeri görülmemiş çöküşten istifade edeceğiz'' dedi.



ABD’de petrolün fiyatı varil başına -40 dolar seviyelerine indi. Bu, satıcıların bir varil petrolü alıcıya bedava vermesi, üstüne de 40 dolar para ödemesi anlamına geliyor.

KAYNAK : Haber7