Yerli solunum cihazlarında dikkat çeken detay! Daha önceden Erdoğan uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil tanıtımında ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ yazılması gerektiğini belirtmesinin ardından etiketlerde yeni dönem başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu uyarısı sonrası üretilen yerli solunum cihazlarında yeni etiket kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 13:26 GÜNCELLEME 22.04.2020 13:50 EKONOMİ
Yerli solunum cihazlarında dikkat çeken detay! Daha önceden Erdoğan uyarmıştı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası en kritik öneme sahip olan solunum cihazı Baykar, Arçelik, Aselsan ve Biosys'in girişimiyle çok kısa sürede yerli olarak üretildi.

 

 

14 gün gibi kısa bir sürede geceli gündüzlü aralıksız çalışmalarla seri üretim bandı kuruldu ve ilk 100 cihaz Sağlık Bakanlığı'na teslim edili. Önümüzdeki süreçte aylık 5000 bin adet üretim planlanıyor.



'MADE IN TÜRKİYE' DÖNEMİ

Teslim edilen yerli solunum cihazlarında ise bir detay dikkatlerden kaçmadı. TOGG'un yerli otomobil tanıtımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı ile 'Made in Turkey' etiketi Made in Türkiye’ olarak değiştirilmişti. Erdoğan'ın bu uyarısından sonra da yerli olarak üretilen solunum cihazlarının üzerine 'Made in Türkiye' etiketi yer aldı.

 

Haber7