İBB'nin rekor zamlarına sert tepki!

İBB Meclisi'nde görüşülen İBB 2021 yıl bütçesi ile ilgili görüşlerini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB'nin 2021 yılı bütçesinde yer alan verilere göre İBB'nin önümüzdeki yıl kiracıları için fahiş kira ve vergi artışı yapacağını belirterek tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2020 21:35 GÜNCELLEME 19.11.2020 21:37 EKONOMİ
İBB'nin rekor zamlarına sert tepki!

Bütçede yer alan rekor zamlar ve yapılan israfın üzerinde duran Göksu, "Bu bütçede rekor zamlar var. 'İstanbul’da hayatı ucuzlatacağız' diyerek halkımızdan oy isteyenlerin yetki alanlarındaki her şeye fahiş zamlar planladıklarını görüyoruz. Zaten bunun ilk örneğini İSKİ’nin su zammı talebinde gördük. Onu şimdilik erteledik. Sırada yüksek vergi artışı var. 2021 yılı bütçesinde vergi gelirlerinde % 37 artış öngörülmüş.

 

 

KİRALARA YÜZDE 150 ZAM

Pandemi sürecinde esnaf ayakta zor dururken kiralarda % 150 oranında artış var. Bütçede çok büyük israf var. İki senede bütçe yaklaşık % 25 artmış. Mal ve hizmet alımları bütçesi ise % 70 artmış. Daha fazla miktarda ve çok daha fazla fiyata araç kiralanacak. Daha fazla reklam ve tanıtım harcaması yapılacak. Dışarıdan satın alınan her şey % 70 daha fazla ve pahalı alınacak. Yani yandaşlara fazladan kaynak aktarılacak. 2021 yılı bütçesinde yatırımlar geçen seneye göre % 5 azalmış. İşçi ücretleri % 9 azalmış. Temsil ve Tanıtma Giderleri % 104 artmış. Daha fazla şişe açma parası ödenecek. Bir yemeğe kişi başı 6395 TL yerine çok daha fazlası ödenecek. Ve senaryodaki antrikot gelecek, musakka köyüne geri dönecek" şeklinde konuştu.