Dolara karşı harekete geçiyorlar! Plan bugün açıklanıyor

Avrupa Birliği, finansal risklerden korunmak için euronun uluslararası rolünün güçlendirilmesini hedefleyen planını bugün açıklayacak. Bu plan, dolara olan bağımlılığın azaltılmasının gündeme gelmesine bağlı olarak ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2021 09:03 GÜNCELLEME 19.01.2021 09:03 EKONOMİ
Dolara karşı harekete geçiyorlar! Plan bugün açıklanıyor

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan planda, İran, dijital sektör vergileri, Kuzey Akım 2 gibi konularda ABD ile karşı karşıya gelinmesinin ardından dolar olan bağımlılığın azaltılmasının gündeme geldiği kaydedildi.

 

 

Trump döneminde uygulanan yaptırım politikalarına da dikkat çekilen çalışmada 3. ülkelerin tek taraflı yaptırımlarının dolara olan bağımlılık nedeniyle dış politikada istenen hedeflere ulaşılmasının önüne geçtiği kaydedildi.

Habere göre, plan için hazırlanan taslakta aynı zamanda dış anlaşmalarda ince eleyip sık dokunmasının hedefleneceği belirtildi. Euronun uluslararası alanda daha fazla kullanımının destekleneceği belirtildi.

 

Avrupa Birliği, (AB) ABD dolarının hakimiyetini azaltma ve AB'yi finansal risklerden korumak için euronun uluslararası rolünün güçlendirilmesini hedefleyen planını bugün açıklayacak.

Bloomberg News'un elde ettiği taslağa göre AB Komisyonu tarafından açıklanacak plan, AB'nin ekonomik ve finansal esnekliğinin euronun mimarisinin desteklenmesi ve yeşil finansman gibi büyüyen piyasalar yoluyla nasıl güçlendirebileceğine ortaya koyuyor.