İsmail Demir duyurdu! İkinci parti S-400'ler farklı olacak

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada ikinci parti S-400 Hava Savunma Sistemlerinin daha farklı olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2021 13:11 GÜNCELLEME 12.03.2021 14:55 EKONOMİ
İsmail Demir duyurdu! İkinci parti S-400'ler farklı olacak
  • Türkiye 1990'lı yılların ortasından itibaren hava savunma ihtiyacını karşılamak için çeşitli girişimlerde bulundu ancak olumlu bir sonuç çıkmadı. Son olarak Türkiye'de ABD'den Patriot Hava Savunma Sistemi almak istedi ama bu kez de ABD tarafından onay çıkmadı.
  • Bunun üzerine Türkiye, bir yandan yerli ve milli sistemler üzerinden çalışmalar yaparken diğer bir yandan da bölgede yaşanan gelişmeleri de dikkate alarak en hızlı şekilde Hava Savunma ihtiyacını karşılamak için dünyanın en iyi sistemleri arasında gösterilen Rusya'nın S-400 Hava Savunma Sistemini satın aldı.
  • Satış işlemi ABD ve Türkiye arasında krizi neden olurken ilk parti S-400'lerTürkiye'ye teslim edildi ve Ekim 2020'de  kabul testleri Sinop'ta gerçekleştirildi.

 

Özgür Projesi, F-16'ları bağımlılıktan kurtaracak

 

Rusya'dan S-400 açıklaması! Türkiye'ye sürpriz mesaj

Türkiye ve ABD eksininde karşılıklı açıklamalar sürerken Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, "ikinci parti S-400'lerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Demir. S-400’lerde ikinci sistem birincisi gibi olmayacak. Burada çok sayıda detay var. Ödemelerin takviminden tutun, teknik iş birliğine kadar çok sayıda detayın görüşüldüğü bir süreç. O açıdan birinci sistemde olduğu gibi, gidip hemen alıp, getirip, kuralımdan ziyade, kavramın toptan masada olması ve bizim taleplerimizin ve amaçlarımızın yerine gelmesini bekliyoruz. Çok kısa bir süreç olmamasının sebebi de bu." dedi.

YERLİ SAVUNMA SİSTEMLERİYLE İLGİLİ SON DURUM

Yerli savunma sistemleriyle ilgilide önemli detaylar veren Demir, "Hisar A ve Hisar O’un test süreçleri tamamlandı ve teslim sürecine geçildi. Hisar U çalışılmaya devam ediyor. Türkiye, yerli hava savunma sistemi Hisar’da önemli kazanımlar elde etti. Hürkuş’ta da teslimata hazırlanıyoruz. Hedefimiz şu anda Siper Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi." açıklamasında bulundu.