Dikkat çeken Türkiye sözleri: Potansiyeli ortaya çıkacak, fiyatlar düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reform Paketi'ni değerlendiren yabancı ekonomistler, “Reformlar, Türkiye ekonomisinin bütün potansiyelini ortaya çıkarabilecek ve hanehalkı üzerindeki yüksek fiyat yükünü hafifletebilecek önemli bileşenlerden oluştuğuna dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2021 15:51 GÜNCELLEME 14.03.2021 15:51 EKONOMİ
Dikkat çeken Türkiye sözleri: Potansiyeli ortaya çıkacak, fiyatlar düşecek

Rabobank Gelişen Piyasalar Kıdemli Kur Stratejisti Piotr Matys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en acil ele alınması gereken konulardan birinin yüksek enflasyon olduğunu vurgulayarak, ekonomi reformlarının enflasyonu daha düşük seviyelere indirebilecek piyasa dostu ögeler barındırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Reform paketini açıkladı

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin kurulmasının gıda fiyatları gibi birtakım unsurlarda yapısal değişikliklerle sonuçlanabileceğini aktaran Matys, gıda fiyatlarının enflasyonist baskılara sebep olan ana nedenlerden biri olduğunu kaydetti.

YÜKSEK FİYAT YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK

Ekonomi reformlarının, hükümet ve Merkez Bankası'nın yüzde 5'lik enflasyon hedefi için politikaları birlikte koordine ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Matys, bu hedefin, Türkiye ekonomisinin bütün potansiyelini ortaya çıkarabilecek ve hanehalkı üzerindeki yüksek fiyat yükünü hafifletebilecek önemli bir bileşen olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü yatırımcı Türkiye'yi radarına aldı

"REFORM PAKETİ ŞİRKETLER İÇİN OLUMLU"

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash de "Ekonomi reformları, sorunlu kredisi bulunsa da yaşama sansı olan şirketlerin doğru yönlendirilmesi açısından olumlu." ifadesini kullandı.

Ash, reformların, iş dünyası ve yatırımcı dostu olarak gözüktüğünü ifade etti.

Ekonomi reform paketi dünyada yankı buldu! Erdoğan güçlendirecek