Son dakika haberi: Bakan Lütfi Evlan açıkladı: Altına yönelik tedbirler geliyor

Son dakika haberi: Anadolu Ajansı Editör Masası'nda 'Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, altına yönelik yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Elvan, "Altına yönelik tedbirler aldık. Yeniden düzenlenecek. Kıymetli madenlerin ithalatı sonrası kaydedilen aşamalar daha şeffaf olacak" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2021 12:32 GÜNCELLEME 16.03.2021 12:32 EKONOMİ
Son dakika haberi: Bakan Lütfi Evlan açıkladı: Altına yönelik tedbirler geliyor

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda konuk oldu. 'Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Elvan, altına yönelik tedbirler alındığını belirterek, "Altına yönelik tedbirler aldık. Yeniden düzenlenecek. Kıymetli madenlerin ithalatı sonrası kaydedilen aşamalar daha şeffaf olacak. Bir başka önemli husus sanayide yeşil dönüşüm son derece önemli. Hep ön planda olacak. Herhangi bir atığın ekonomiye kazandırılmasını arzu ediyoruz. Yeşil üretim için Ar-Ge desteklerini arıttıracağız" dedi.

Son dakika haberi: Bakan Elvan'dan reform paketi açıklaması

"DİJİTAL PARALARLA İLGİLİ CİDDİ KAYGILARIMIZ VAR"

Merkez Bankası'nın dijital para konusunda çalışma yaptığını da hatırlatan Bakan Elvan, "Teknolojik altyapı için Ar-Ge projesi yürütülüyor, yasal altyapı için hazırlığımızı yaptık. Dijital para ile kriptoyu karıştırmamak lazım. TL karşılığı dijital paradan bahsediyoruz. Kripto paralarla ilgili çok ciddi kaygılarımız var" ifadelerini sözlerine ekledi.

KAYNAK : Haber7