Bakan Varank böyle tepki gösterdi: Devlet vergi almasın, kimse vergi vermesin

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Devlet hiç vergi almasın, kimse vergi vermesin’ deniyor ama devlet birilerine sürekli maaş versin, destek versin, sürekli kaynak aktarsın isteniliyor" diyerek tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2021 16:43 GÜNCELLEME 30.11.2021 16:44 EKONOMİ
Bakan Varank böyle tepki gösterdi: Devlet vergi almasın, kimse vergi vermesin

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldığı bir programda hükümete ekonomi üzerenden yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Varank, “Burada bazı konuşmacılarımız ‘Türkiye’de işsizlik ile ilgili sorun var, iş ihtiyacı var’ eleştirisinde bulunuyor. Doğrudur, vatandaşlarımız iş arıyor. Ama yatırımcılarla ilgili bir hareket yaptığımızda ‘Siz peşkeş çekiyorsunuz’ ifadeleri kullanılıyor. İnsanlar yatırım yapsın diye Yatırım Teşvik Belgesi verdiğimizde ‘Yandaşa teşvik belgesi veriyorsunuz’ çıkışı yapılıyor. Fakirlikten bahsediliyor, biz sosyal yardımlardan bahsettiğimizde ‘Verdiğiniz sosyal yardımlarla övünmeyin’ deniyor. Yol ihtiyaçlarından bahsediliyor. Yapacağımız yollardan bahsedince ‘Parayı betona yatırıyorsunuz, müteahhitte veriyorsunuz’ deniyor. Tarımsal sulama ile ilgili ihtiyaçlardan bahsediliyor, baraj yaptığımızda ‘Parayı betona gömüyorsunuz’ deniyor. Elektrik fiyatlarından şikayet ediliyor, bu konuda yatırım yapmak istediğimizde ‘Çevreyi mahvediyorsunuz’ deniliyor. Madencilik yatırımlarından bahsettiğimizde ‘Çevreyi mahvediyorsunuz’ deniliyor. Çıkan konuşmacılar diyor ki ‘Devlet hiç vergi almasın, kimse vergi vermesin’. Ama birilerine devlet sürekli maaş versin, destek versin, sürekli kaynak aktarsın isteniliyor. Burada yapılan her türlü işe karşı çıkılıyor. Doğru ya da yanlış olduğuna bakılmıyor. Ben bu tavrı anlamaktan gerçekten zorluk çekiyorum”