Borsa Yargıtay'ın bildirsiyle çakıldı!

Hükümet önemli ekonomik konuları seans sonunda açıklamaya özen gösterirken Yargıtay'ın gün ortasında yaptığı açıklama ile piyasalar gerildi. Borsa düşüşe geçti....

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2008 15:10 GÜNCELLEME 07.09.2020 11:54 EKONOMİ
Borsa Yargıtay'ın bildirsiyle çakıldı!

Yargıtay Başkanlar Kurulu'ndan yapılan basın açıklamasında son zamanlardaki gelişmelerde yargıya yönelik eleştirilere cevap verildi. Bildiride eleştirilere sert tepki vardı ama piyasaların bundan etkileneceği hesap edilmedi. Yargıtay'dan hükümete yönelik gelen sert eleştiriler piyasada da ipleri gerdi.

Siyasi gerginlik nedeniyle zaten diken üzerinde olan piyasalar, Yargıtay'ın açıklamaları ile ikinci seansta olumsuz bir

 

 

 

 

 

 

 

 

YARGITAY NE DEMİŞTİ?

 

Yargıtay Başkanlar Kurulu'ndan yapılan basın açıklamasında son zamanlardaki gelişmelerde yargıya yönelik eleştirilere cevap verildi. Bildiride eleştirilere sert tepki var...  DEVAMI İÇİN

görüntü sergiliyor. Borsa düşüşe geçerken kurlar ve faiz yükseliyor. İlk seansı 41 bin 405 puandan kapatan borsa, Gelen satışlarla 2. seansta 41 bin sınırına indi. Borsa, ikinci seansın ilk bölümünde düne göre yüzde 0.7 kayıpla 40 bin sınırına kadar dayandı.

Dövizde durun ise pek iç açıcı değil. Dolar yükselerek serbest piyasada 1.2470 YTL'ye yükseldi. Dolar ortalama düne göre yüzde 0.65 değer kazandı. Euro'da ise durum çok daha farklı. Euro Dolar'a nazaran daha hızlı bir yükseliş izliyor. Euro 1,9640'larda devamö ediyor. Yargıtay'ın açıklamarı faizi de vurdu. Gösterge tahvilin bileşik faizi 19.55'ten yüzde 19.65'e tırmandı.

Özellikler piyasalar konusunda hassasiyet gösteren Hükümet'in aksine gün ortasında ve piyasalar dikkate alınmadna yapılan bu açıklamanın faturası ağır olacağa benziyor.