İskansız konutlarla ilgili düzenleme: Faturalar düşecek

Meclis'te görüşmeleri süren torba yasada iskansız konutlarla ilgili önemli bir düzenleme var. Teklif olduğu gibi yasalaşırsa iskansız konutlara abonelik hakkı gelecek. Oturulmaya başlanan ancak imar aykırılıkları nedeniyle iskanı olmayan konutlar elektrik ve su aboneliği alabilecek. Bu faturaların düşmesi anlamına geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2022 10:53 GÜNCELLEME 01.07.2022 10:54 EKONOMİ
İskansız konutlarla ilgili düzenleme: Faturalar düşecek

İskansız konuta abonelik hakkı geliyor... Ekonomide yeni düzenlemeleri barındıran torba yasa için Meclis'teki mesai sürüyor.

Yasada İmar Kanunu'nda değişiklik öngören önemli bir madde de var. İnşaat ruhsatı almış ancak iskanı olmayan yapılarda artık elektrik ve su aboneliğine izin verilecek.

SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR?

Müteahhitler konut üretmeden önce belediyeden inşaat ruhsatı alıyor. Ancak pek çok bina ruhsatta yazdığı şekilde inşa edilmiyor.

Bu nedenle oturum izni yani iskan alınamıyor. Konutu satın alan kişiler, abonelik başvurusu yapamadıkları için şantiye elektriği ve suyu kullanıyor. Yani fatura için konut kullanımına göre iki kat daha fazla ödeme yapılıyor. 

KAÇAK YAPILAR DÜZENLEME DIŞI

Düzenlemeden inşaat öncesi ruhsat almamış kaçak yapılar ise faydalanamayacak.  

KAYNAK : NTV
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR