Almanya'da ekonomi anketi! Halk ne diyor?

Almanya'da yapılan bir ankete göre toplumun çoğunluğu, ekonomik duruma olumsuz bakıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2022 21:05 GÜNCELLEME 06.10.2022 21:06 EKONOMİ
Almanya'da ekonomi anketi! Halk ne diyor?

Piyasa araştırmacısı Infratest Dimap tarafından "ARD-Deutschlandtrend" için yapılan anketin sonucuna göre her 5 kişiden 4'ü mevcut ekonomik durumu "kötü" olarak değerlendiriyor.

Veriler, ülkedeki ekonomik durum değerlendirmesinin 2009'dan bu yana en kötü durumda olduğunu gösterdi. Buna göre, halkın sadece yüzde 20'si ekonomik durumu "iyi" olarak tanımladı.

Ankete katılanların yüzde 53'ü Almanya'daki ekonomik durumun 1 yıl içinde bugünkünden daha kötü olacağına inanıyor.

Öte yandan, anket sonucuna göre fiyat artışlarına ilişkin endişeler de yüksek. Katılımcıların yüzde 57'si, faturalarını ödeyemeyecek duruma gelmekten aşırı derecede endişe duyuyor.

Ayrıca ankete katılanların yüzde 70'i de federal hükümetin enerji arzını güvence altına alma konusundaki çalışmalarından memnun değil.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR