Karadeniz'de petrol aranıyor: İzin 3 yıl uzatıldı

MAPEG, TPAO'nun Karadeniz'de 65 paftada hidrokarbon arama ruhsatının 3 yıl süreyle uzatılmasına karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2023 09:40 GÜNCELLEME 20.02.2023 11:13 EKONOMİ
Karadeniz'de petrol aranıyor: İzin 3 yıl uzatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri AO'nun (TPAO) Karadeniz'de 65 paftada hidrokarbon arama ruhsatının 3 yıl süreyle uzatılmasına karar verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanlara göre, TPAO'nun Karadeniz'de deniz yetki alanları içinde münhasır ekonomik bölge/kıta sahanlığı sınırları dahilinde toplam 11.3 milyon hektarı kapsayan 65 paftada petrol arama ruhsatlarının uzatılmasına yönelik başvurusunu inceleyen MAPEG, bu alanlarda hidrokarbon potansiyelinin belirlenerek, ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla arama izinlerinin 23 Ekim 2025 tarihine kadar 3 yıl süreyle uzatılmasına karar verdi.

KAYNAK : Reuters
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR