Çanakkale'de petrol aranacak! 5 yıllık izin çıktı

Türkiye, enerji aramalarına TPAO aracılığı ile yeni bir sahada daha devam etme kararı alarak, çalışmalara başladı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Ümit ediyoruz kısa sürede güzel haberler alırız” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2023 15:07 GÜNCELLEME 06.04.2023 15:08 EKONOMİ
Çanakkale'de petrol aranacak! 5 yıllık izin çıktı

Enerji vatandaşın faturasından, enflasyona ve dış ticaret açığına kadar pek çok konuda önemli.

Bu doğrultuda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) Çanakkale'de bir saha için petrol 5 yıllık arama ruhsatı verildi.

KARAR, RESMİ GAZETE'DE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'de yayınlandı.

42 BİN 593 HEKTARLIK SAHA

Buna göre, TPAO'ya, Çanakkale il sınırları içerisinde yer alan ve büyüklüğü 42 bin 593 hektarlık saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

"ÜMİT EDİYORUZ KISA SÜREDE GÜZEL HABERLER ALIRIZ"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün TPAO’ya, Çanakkale il sınırları içerisinde yer alan, 42 bin 593 hektarlık saha için 5 yıl süreyle petrol Arama ruhsatı verildiği belirtti. Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını ifade eden Turan, “Enerji kaynakları ülkelerin ekonomisinde önemli bir yer tutar. Yeraltı ve yer üstü kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak için gayret ediyoruz. Mavi Vatan’daki doğal gaz arama çalışmalarımızın yanı sıra petrol arama çalışmalarımız da devam ediyor. TPAO’ya, Çanakkale il sınırları içerisinde yer alan, 42 bin 593 hektarlık saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla birlikte ülkemize, şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Ümit ediyoruz kısa sürede güzel haberler alırız” dedi.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR