Dövizde tarihi zirve: Altın, dolar ve euro neden çıktı? Uzmanlar açıkladı

Dolar, euro ve altın bir anda yükseldi. 7 Haziran'da altın, dolar ve euro, TL karşısında günü yüzde 7'in üzerinde değer kazanarak kapattı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2023 10:20 GÜNCELLEME 15.06.2023 09:21 EKONOMİ
Dövizde tarihi zirve: Altın, dolar ve euro neden çıktı? Uzmanlar açıkladı

Seçimlerin ardından piyasalardaki hareketlilik de arttı. Dolar, euro ve altın, 7 Haziran'da sert bir yükseliş gösterdi. Altın, dolar ve euro, TL karşısında yüzde 7'den fazla değer kazandı. Dolar 23 lirayı, euro 25 TL'yi, gram altın ise 1.400'ü aştı.

Saat 17.00 itibariyle; dolar 23,30'la, euro 25'le, gram altın ise 1.450 TL'yle günü kapattı.

Dolar dünü (6 Haziran) 21,61'de; euro ise 23,14'te kapamıştı.

İşte doları yükselten iki neden! Dikkat çeken gram altın ve borsa mesajı.

PİYASAYLA BANKALAR ARASINDAKİ KUR FARKI KAPANIYOR

Analistler, özellikle de seçim döneminde, serbest piyasa ve bankalararası piyasa arasında kurlarda farklılık yaşandığını ve şu anda kurlarda yaşanan yükselişin bu makasın kapanmasıyla ilgili olduğunu belirtti. Seçimden önce bu fark 2 TL'ye kadar çıkmıştı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR