Moody's'ten flaş İsrail ve kredi notu kararı! Dibi boyladılar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye düşürürken, kredi notu görünümünü negatife çevirdiğini ve askeri durumun ülkenin mali gücünü zayıflatma riskini artırdığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2024 02:53 GÜNCELLEME 10.02.2024 10:08 EKONOMİ
Moody's'ten flaş İsrail ve kredi notu kararı! Dibi boyladılar

Son dakika Moody's haberleri: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Filistin ve Gazze Şeridi'nde katliam saldırıları yürüten İsrail'in kredi notunu düşürdüğünü ve İsrail'in yürütme ve yasama kurumlarıyla mali gücünü zayıflatma riskinin arttığını duyurdu.

MOODY'S'TEN İSRAİL'İN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Moody's'ten yapılan açıklamada, İsrail'in kredi notu ve görünümünün revize edildiği bildirildi.

Açıklamada, İsrail'in döviz ve yerel para cinsinden kredi notunun "A1"den "A2"ye düşürüldüğü, kredi notu görünümünün ise negatife çevrildiği aktarıldı.

SALDIRILAR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, not indiriminin temel nedeni olarak devam eden askeri çatışma ve bunun daha geniş sonuçları gösterildi, bu durumun İsrail'in yürütme ve yasama kurumlarıyla mali gücünü zayıflatma riskini artırdığı kaydedildi.

İSRAİL EKONOMİSİ DİBİ BOYLAYABİLİR

İsrail'in kamu maliyesinin kötüleştiği ve kamu borç oranında önceden öngörülen düşüş eğiliminin tersine döndüğü belirtilen açıklamada, ülkenin borç yükünün çatışma öncesinde öngörülenden daha yüksek olmasının beklendiği ifade edildi.

Moody's, 19 Ekim 2023'te İsrail'in "A1" olan kredi notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR