Bakan Bolat duyurdu: Filistin hurmasına gümrük muafiyeti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Filistin ekonomisine yardım edecek gümrük muafiyetini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 11:35 GÜNCELLEME 27.04.2024 11:35 EKONOMİ
Bakan Bolat duyurdu: Filistin hurmasına gümrük muafiyeti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin'e destek amacıyla gümrük vergisinden muaf hurma ithalatı kotasının yükseltildiğini açıkladı.

Sosyal medyada paylaşım yapan Bolat, "Filistin’in en önemli ihraç ürünlerinden hurmanın Filistin ekonomisine katkısını bilerek, Filistin'in talebinin ötesinde, daha önce 3 bin ton olan miktarı 5 bin tona yükselttiğimiz Ortaklık Komitesi kararı yayımlandı." açıklamasında bulundu.

Bu kararın "Filistin ekonomisine sağlayacağı katkının hayırlı olmasını" dileyen Bolat, tüm imkanların kullanılarak Filistinli'nin taleplerinin karşılamaya devam edileceğini söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat, kararı şu sözlerle duyurdu:

"Filistin Milli Ekonomi Bakanı ile geçtiğimiz Aralık ayındaki görüşmemizde aldığımız karar neticesinde Filistin’den yapılan gümrük vergisinden muaf hurma ithalatı kotasını 5 bin tona yükselttik. Filistin’in en önemli ihraç ürünlerinden hurmanın Filistin ekonomisine katkısını bilerek, Filistin'in talebinin ötesinde, daha önce 3 bin ton olan miktarı 5 bin tona yükselttiğimiz Ortaklık Komitesi kararı yayımlandı. Söz konusu kararın Filistin ekonomisine sağlayacağı katkının hayırlı olmasını diliyor, her konuda Filistinli kardeşlerimizin taleplerini öncelikle ve tüm imkanlarımızı kullanarak karşılamaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR