Altında coşku devam edecek! Bomba tahmin

Fed’in faiz artırması olasılığında dahi altında coşkunun devam edeceğini belirten Ekonomist Mustafa Aşkın, "Altında bir düzeltme olsa bile ons altın 2 bin 500 doları, gram altın ise 2 bin 500 TL seviyesini görebilir" tahmininde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 14:18 GÜNCELLEME 01.05.2024 14:18 EKONOMİ
Altında coşku devam edecek! Bomba tahmin
  • Haber7

Altın, güçlü merkez bankası ve liman talebi nedeniyle art arda üçüncü ayda da kazanç elde etme yolunda ilerlerken, dikkatler politika yapıcıların şahin bir ton kullanmalarının beklendiği bu haftaki Fed faiz kararı toplantısına odaklandı.

Ekonomist Mustafa Aşkın, Fed’in faiz kararı doğrultusunda piyasalardaki ve altın fiyatındaki beklentileri Haber7’ye değerlendirdi.

PİYASALARIN GÖZÜ FED FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ

Fed’in faize ilişkin tutumunun net olduğunu ifade eden Ekonomist Mustafa Aşkın, Fed’in enflasyon ile mücadele konusuna değindi. Fed’in sözlü yönlendirmeler ile baskıyı devam ettirmesi bekleniyor. Kararının piyasalara etkisini değerlendiren Aşkın, borçlanma maliyetlerinin aynı seyirde devam edeceğini ve riskli yatırımlar ile ilgili varlıklarda riskin devam edebileceğini belirtti. Fed’in faiz kararı ile doların kısa vadeli dalgalanma yaşayabileceğini ancak ‘Önümüzdeki süreçte yine güçlü kalmaya devam edecek’ dedi.

 

 

Aşkın, iç piyasalarda dövizin Türkiye’ye gelmesi noktasında Fed faizlerinin yüksek olmasının engelleyici bir unsur olabileceğini belirtti. Mustafa Aşkın, yabancı yatırımcılar anlamında iç borsanın cazip olduğunu ifade etti.

ALTIN FED'İ BEKLİYOR

Amerika Merkez Bankası faiz oranlarını arttırsa bile altındaki coşkulu durumun devam edeceğini belirten Aşkın, altının 2024 yılı itibari ile hızlı bir çıkış yaptığını ifade etti. Altında düzeltme olabileceğini söyleyen Aşkın, altının kısa vadede buradan güç bularak 2,500 dolarları görebileceğini açıkladı. Türk yatırımcısına tavsiyelerde bulunan Mustafa Aşkın, doların TL karşısında ki değerinin önemli olduğunu belirterek gram fiyatının kısa vadede 2,400-2,500 bandında seyredeceğini tahmininde bulundu.

 

 

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR