Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren inşallah düşüşe geçecektir." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2024 09:23 GÜNCELLEME 07.05.2024 09:50 EKONOMİ
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili olumlu açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"BUNDAN GERİYE DÖNÜŞ OLMAYACAK"

Ekonomide hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ve programımızı uyum içinde, kararlılıkla yürütüyoruz.
 
Bizim amacımız, geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek ya da popülizme meyletmek değil 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır.

Bundan geriye dönüş olmayacaktır.

DÜŞÜŞ İÇİN TARİH

Enflasyon oranlarının genel olarak öngörülerimizle uyumlu, ancak gıda ve hizmetler gibi bazı alanlarda hâlâ yüksek seyrettiğinin farkındayız.

Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren inşallah düşüşe geçecektir.

Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız.

Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR