İstanbul-Edirne arası 1.5 saat düşüyor! Halkalı-Kapıkule arası duraklar belli oldu...

İstanbul-Edirne arasını 4 saatten 1.5 saate indirecek olan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi’ndeki çalışmalara devam ediliyor. Projenin fiziki bölümünün yüzde 80'i an itibarıyla tamamlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 12:24 GÜNCELLEME 08.05.2024 12:39 EKONOMİ
İstanbul-Edirne arası 1.5 saat düşüyor! Halkalı-Kapıkule arası duraklar belli oldu...

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerini İstanbul’a bağlayacak ‘Hızlı Tren’ projesi hızla devam ediyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi`nde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ÇERKEZKÖY-KAPIKULE ETABI 1 AYA TAMAMLANACAK

Projenin birinci etabı Çerkezköy-Kapıkule arasındaki çalışmalar kapsamında kent merkezinde de inşa faaliyetleri yürütüldüğünü ifade eden Sezer, "Halkalı`dan başlayıp Kapıkule'de biten projenin şehrimizi ilgilendiren kısmının haziran ayı itibarıyla bitirileceğini düşünüyoruz. Tabii bunun test ve deneme çalışmaları var" dedi.

HALKALI-KAPIKULE HIZLI TRENİ DURAKLARI

Halkalı-Kapıkule hızlı treni sırasıyla Halkalı'dan başlayıp Çatalca, Çerkezköy, Büyükkarıştıran, Lüleburgaz, Babaeski, Edirne Merkez ve ardından Kapıkule'ye varacak.

HIZLI TREN, HALKALI-KAPIKULE ARASINI 1,5 SAATE İNDİRECEK

Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 30 dakikaya düşecek.

HALKALI-KAPIKULE HIZLI TREN HATTI PROJESİ'NIN TAMAMI İÇİN TARİH 2028

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi`nin Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini, bu etabı 2025 sonuna kadar, projenin tamamının ise 2028 yılına kadar bitirmeyi planladıklarını açıklamıştı.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR